19 decembrie - Ziua internațională a bomboanelor
Prin multitudinea de culori și arome, dropsurile reprezinta o mare bucurie pentru copiii si nu numai. Gustul dropsurilor de lapte ne poarta cu gândul la vremurile de altădată. Fie ca le serveai colegilor de ziua ta la școala, fie ca le mâncai pe furiș, indiferent de aroma preferată a fiecăruia, bomboanele ne ofereau și încă ne oferă un motiv atrăgător de sărbătoare.
Cunoscute uneori şi sub numele de "dulciuri fierte" ("boiled sweets"), dropsurile erau preparate încă de pe vremea vechilor egipteni, care aveau propria lor versiune, din miere amestecată cu diverse nuci şi fructe, spre deosebire de dropsurile de azi, realizate aproape exclusiv din zahăr.
Utilizat încă din secolul al XIII-lea, cuvântul englezesc "candy" a fost probabil derivat din cuvântul arab "qandi", care se traduce literal prin "făcut din zahăr". În secolul al XIV-lea, industria bomboanelor s-a dezvoltat în Europa, producătorii de bomboane fierbând zahărul şi combinându-l cu nuci şi fructe, la fel ca predecesorii lor din Egiptul Antic, potrivit Daysoftheyear.com.
Până în secolul al XIX-lea dropsurile au devenit tot mai populare în Anglia şi în America de Nord, însă azi industria care le produce este uriaşă şi răspândită în întreaga lume.
Celebraţi #HardCandyDay mergând la un magazin şi cumpărând o pungă sau două de dropsuri cu diverse arome. Încercaţi câteva şi aduceţi-vă aminte de cele de care vă bucuraţi când eraţi mici!
Chiar dacă prepararea de dropsuri nu este recomandată începătorilor în ale bucătăriei, pregătirea lor poate fi distractivă dacă vi se alătură prietenii sau membrii familiei. Vestea bună este că dropsurile nu necesită o mulţime de ingrediente: aveţi nevoie doar de sirop de porumb, zahăr alb, colorant alimentar şi extract aromatizat, conform Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News