Data publicării:

180 ani de tradiție militară a pompierilor bucureșteni. Cu acest prilej, sunteți invitați la mai multe evenimente publice

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Inquam Photos / George Călin
Foto cu rol ilustrativ: Inquam Photos / George Călin
Cu prilejul zilei aniversare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov și a împlinirii a 180 de ani de la înființarea primei formațiuni de pompieri militari din Bucureşti, sunteți invitați la următoarele evenimentele publice:

„Duminică, 18 august 2024, în Parcul Carol I, în intervalul orar 09:00-20:00, va avea loc o expoziţie cu tehnică de intervenție, exerciții demonstrative de acordare a primului ajutor calificat, activități interactiv-aplicative privind prevenirea și comportamentul corect în cazul producerii diverselor situații de urgență, susținute de pompierii, paramedicii și voluntarii ISU B-IF.


În cadrul acestor ateliere de lucru vom prezenta publicului  autospecialele, echipamentele și accesoriile pe care pompierii le utilizează zilnic pentru stingerea incendiilor, salvarea persoanelor și animalelor etc.


Formatorii, paramedicii și voluntarii îi vor învăța pe adulți și copii cum să acorde primul ajutor în cazul celor mai frecvente situații de urgență.

Ca element de noutate, alpiniștii de intervenție vor organiza câteva ateliere destinate copiilor: trasee aplicative, coborâre pe tiroliană, cățărare pe un panou, prezentarea modului de realizare a nodurilor folosite de alpiniști, prezentarea echipamentelor de scafandri și plimbare cu barca pe lac.

De asemenea, copiii de toate vârstele au ocazia să vadă cum este să fii pompier pentru o zi, prin participarea la activitățile cu caracter sportiv, care au drept scop cunoașterea specificului meseriei de pompier și încurajarea mișcării în aer liber.

Finalul expoziției va fi marcat de un eveniment deosebit: retragerea cu torțe, cu plecarea de pe platoul central de la intrarea în Parcul Carol I (intrarea din bulevardul Mărășești).

Tot duminică, în intervalul orar 09:00-20:00, vom desfășura Ziua Porţilor Deschise în toate subunitățile de pompieri din municipiul București și județul Ilfov. Participanții vor avea ocazia să cunoască tehnica noastră de intervenție, informații și detalii interesante despre meseria de pompier, dar și recomandări privind prevenirea diverselor situații de urgență”, a transmis ISU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel