Data publicării:

18 democrați din Congres îi cer lui Biden să facă un pas în spate. NY Times: Lista se va mai lărgi

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Președintele Joe Biden a intrat joi seară în conferința de presă mult promisă, sperând că o prestație bună va calma disensiunile dintre democrați, unii dintre aceștia dorind ca el să se retragă din cursa pentru alegerile din 2024.

Însă, la doar câteva minute după plecarea sa de pe scenă, doi reprezentanți democrați s-au alăturat numărului tot mai mare de membri ai partidului care cer ca Biden să renunțe la campania sa de realegere împotriva fostului președinte Donald J. Trump.

„Alegerile din 2024 vor defini viitorul democrației americane și trebuie să prezentăm cel mai puternic candidat posibil pentru a confrunta amenințarea reprezentată de autoritarismul MAGA promis de Trump”, a declarat reprezentantul Jim Himes, un democrat moderat din Connecticut și membru de rang înalt al Comitetului de Informații al Camerei, într-o declarație. „Nu mai cred că acesta este Joe Biden.”

Reprezentantul Scott Peters din California a argumentat de asemenea că Biden ar trebui să se retragă din cursă, afirmând: „Miza este mare și suntem pe un curs de pierdere.”

Mai târziu în aceeași seară, reprezentantul Eric Sorensen din Illinois s-a alăturat acestora, devenind al 18-lea membru democrat al Camerei sau Senatului care cere ca Biden să se retragă.

Mai mulți democrați ar putea să defecteze vineri, acum că membrii Congresului nu mai trebuie să se îngrijoreze că l-ar pune pe președinte într-o poziție jenantă în timpul summitului NATO care a avut loc săptămâna aceasta, la Washington, scrie New York Times.

Însă alți democrați au afirmat că ideile politice ale lui Biden – și faptul că a răspuns întrebărilor timp de aproape o oră – pot fi considerate incurajatoare, în ciuda unor momente stângace, cum ar fi atunci când a confundat-o pe Kamala Harris cu Donald Trump.

„Sincer, ar fi putut Trump să prezinte politici așa bune?” a declarat senatorul Chris Coons din Delaware, unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Biden pe Capitol Hill, într-un interviu. „Oricine este îngrijorat de capacitatea sa de a conduce și guverna ar trebui să fie reasigurat.”

La CNN, reprezentantul Steve Cohen din Tennessee a spus că Biden „a convins mulți oameni că ar trebui să rămână în cursă.”

„Se va face din țânțar armăsar după confuziile de nume ale președintelui Biden. Dar substanța din acea conferință de presă contează,” a scris Patrick Gaspard, președintele think tank-ului liberal Center for American Progress, pe rețelele sociale. „Răspunsurile sale coerente despre China și Rusia. Centrarea sa pe nevoia unei noi politici industriale. Chiar și punctele de politică cu care aș putea să nu fiu de acord au fost robuste! Substanța contează.”

Într-un mesaj text, reprezentantul Brendan Boyle din Pennsylvania – un alt aliat al lui Biden – a spus că președintele „și-a arătat capacitatea de rezolvare a problemelor prin politici.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel