12 ani de luptă cu mafia retrocedarilor. Apelul Primăriei Sectorului 3 către Primăria Capitalei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Primăria Sectorului 3 face apel la Primăria Generală a Capitalei. 

Primăria Sectorului 3 își exprimă profunda dezamăgire ca urmare a deciziei nr. 1980/20.10.2022 a Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care cele 12 ha din parcul IOR rămân pierdute. Terenul fusese retrocedat în 2005 prin decizie de Primar General, dispoziție pe care instituția noastră a contestat-o, în dezacord cu proprietarul terenului, dar și cu Primăria Generală care, în toți cei 10 ani de procese, a susținut în fața instanței, păstrarea dispoziției de retrocedare emise în 2005.

Chiar dacă motivarea pentru decizia luată pe data de 20.10.2022, definitivă și irevocabilă, urmează să fie publicată, argumentul care a dus la respingerea acțiunii noastre îl constituie lipsa de interes de instanță de apel.

Concret, fără a intra pe fond, instanța a considerat că, atât timp cât Primăria Sectorului 3 nu era nici proprietar,  nici administrator al terenului, doar Primăria Municipiului București,care la acea dată era proprietar și administrator alcelor 12 ha, poate solicita anularea dispoziției nr. 4333/18.05.2005 (”Dispoziția de restituire în natură”) a Primarului General.

Pentru cele de mai sus, Primăria Sectorului 3 face apel la Primăria Municipiului București să ia în considerare această unică opțiune de salvare a celor 12 ha din parcul IOR. Ne exprimăm, în egală măsură, toată deschiderea pentru a colabora și a pune la dispoziția Primăriei Generale documentația necesară – acte de arhivă, documente foto-video etc - pentru înaintarea acțiunii în instanță, se arată într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel