100 de violuri şi agresiuni într-o prestigioasă şcoală din Franţa - ANCHETĂ
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
O prestigioasă şcoală de inginerie din Franţa a anunţat justiţia după ce o anchetă a scos la iveală faptul că în anul universitar trecut au avut loc acolo aproximativ 100 de violuri şi agresiuni. 

Ancheta anonimă realizată prin e-mail, la care au participat 2386 de studenţi, "evidenţiază situaţii de violenţe sexiste şi sexuale deosebit de alarmante", se arată într-un comunicat al instituţiei, CentraleSupelec.

În faţa gravităţii faptelor declarate de participanţii la inedita anchetă, directorul, Romain Soubeyran, a hotărât să sesizeze justiţia.

Potrivit rezultatelor anchetei, 51 de femei şi 23 de bărbaţi au declarat că au fost victime ale hărţuirii sexuale în cursul anului, 46 de femei şi 25 de bărbaţi - ale unei agresiuni sexuale şi 20 de femei şi opt bărbaţi ale unui viol.

Între studenţii care au afirmat că au fost supuşi la astfel de violenţe aproape 9 din 10 au spus că agresorul a fost un alt student şi că faptele s-au petrecut "într-un context legat de sau în cadrul instituţiei de învăţământ", a precizat prestigioasa şcoală, situată la circa 20 km sud de Paris, într-un vast campus în stil american.

Conducerea şcolii s-a declarat "siderată" de rezultatele anchetei, potrivit comunicatului citat de Agerpres.

Al doilea scandal major din Franţa în doar o săptămână 

Membrii clerului catolic din Franța au abuzat sexual aproximativ 216.000 de minori în ultimele șapte decenii, potrivit unui raport publicat marți, în care se spune că Biserica a acordat prioritate protecției instituției față de victimele care au fost îndemnate să tacă, scrie CNN. 

Numărul minorilor maltratați se ridică la aproximativ 330.000 atunci când sunt incluse victimele unor persoane care nu făceau parte din cler, dar aveau alte legături cu Biserica, cum ar fi școlile catolice și programele pentru tineri. Se estimează că între 2.900 și 3.200 de agresori au lucrat în Biserica Catolică Franceză între 1950 și 2020, dintr-un total de 115.000 de preoți și alți clerici, se arată în raport.

„Biserica Catolică este locul în care prevalența violenței sexuale este la cel mai înalt nivel, altul decât în ​​cercurile de familie și prieteni”, se arată în raport, care a constatat că minorii au fost și mai susceptibili de a fi abuzați în cadrul Bisericii decât în ​​școlile administrate de stat sau în taberele de vară.

„Confruntat cu acest flagel, pentru foarte mult timp reacția imediată a Bisericii Catolice a fost să se protejeze ca instituție și a arătat indiferență completă, chiar crudă, față de cei care au suferit abuzuri”, mai relatează raportul. 

Raportul de marți, cea mai completă relatare a abuzurilor sexuale din Biserica Catolică Franceză până în prezent, a fost întocmit de o comisie independentă la cererea oficialilor Bisericii. Urmează rapoarte similare din alte țări care au dat o lovitură reputației Bisericii în ultimii ani.

VEZI Peste 200.000 de COPII abuzați de clerul catolic din Franța

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel