100 de școli din București, în online în 24 de ore. Cîmpeanu, precizări
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Wokandapix de la Pixabay
Imagine de Wokandapix de la Pixabay
100 de școli din București trec în online. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut câteva precizări. 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus marți după-amiază că la nivelul școlilor din municipiul București există 100 de cereri de suspendare a activității cu prezență fizică. 

"În municipiul București, am primit 100 de cereri de suspendare a activității cu prezență fizică. Este vorba despre 91 de cereri de suspendare în baza art. 32 și de 9 cereri de suspendare a activității în baza art. 6-9, care presupune și avizul DSP, și hotărârea Comitetului Municipal de Urgență. Art. 32 presupune decizia inspectoratului la cererea școlii.", a explicat Cîmpeanu la Digi24.

"La nivel național, există și o serie de județe care n-au făcut nicio solicitare de trecere în online. Menționez Tulcea, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Satu Mare, Sibiu, Brăila și altele.", a continuat Cîmpeanu. 

"Au fost județe care au înregistrat o singură solicitare în baza art. 32, precum Teleorman, Maramureș, Neamț, Brașov, Mureș, Galați, Vrancea. Constanța are două solicitări în baza art. 32 și patru solicitări în baza art. 6-9."

Două inspectorate au înregistrat un număr mare de solicitări, "care reflectă și o teamă justificată", respectiv București și Olt. 

"Din discuțiile pe care le-am avut și ieri și astăzi cu inspectoratele școlare județene a reieșit că trebuie să fie aprobate atunci când există acest sentiment de teamă.", a mai spus Cîmpeanu la Digi24, întrebat dacă toate cererile în baza art. 32 vor fi aprobate.

Ieri, Cîmpeanu a anunțat că numărul elevilor vaccinați împotriva Covid-19 a crescut

"Proporția elevilor vaccinați a depășit pragul de 20%, raportat la numărul total de elevi în vârstă de peste 12 ani.

Conform datelor primite de la CNCAV, în perioada 7-10 octombrie s-au vaccinat aproape 14.000 elevi (în medie, cca. 3.500 elevi/zi)

Astfel, numărul elevilor din categoria de vârstă 12-15 ani a crescut de la 51.726 la 57.288, iar pentru categoria de vârstă 16-19 ani numărul a crescut de la 180.942 la 189.318.

Reamintim că în prima săptămână de școală media zilnică a fost de 1.000 elevi/zi, de 1.700 elevi/zi în cea de-a doua săptămână, 2.500 elevi/zi în cea de-a treia săptămână, ajungând conform ultimelor raportări la 3.500 elevi/zi.

Apreciem colaborarea cu CNCAV și ne exprimăm speranța în continuarea trendului ascendent din perspectiva vaccinării în rândul elevilor, în scopul consolidării siguranței sanitare în școlile din România.

Readucem aminte elevilor și angajaților din învățământ necesitatea și importanța respectării măsurilor igienico-sanitare, precum și a informării din surse oficiale cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.", arăta o informare transmisă ieri de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel