10 iunie - PSD, semnare protocol de fuziune cu un alt partid
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
PSD
PSD
PSD a semnat protocol de fuziune cu un alt partid la data de 10 iunie. 

Este vorba despre ziua de 10 iunie din anul 2002. Mediafax a prezentat sumarul evenimentelor interne. 

Iată evenimentele interne din 10 iunie, de-a lungul anilor

1860 - S-a născut cântareaţa Hariclea Darclée (m. ianuarie 1939).

1912 - Aurel Vlaicu a obţinut, la mitingul aviatic de la Aspern (Austria), premiul I pentru aruncarea unui proiectil la ţintă, de la o înălţime de 300 de metri şi premiul al II-lea, pentru aterizarea la punct fix.

1967 - A încetat războiul de şase zile dintre Israel, Siria, Egipt şi Iordania.

1993 - A avut loc ceremonia schimbului instrumentelor de ratificare a Tratatului cu privire la relaţiile de prietenie şi colaborare între România şi Spania. Tratatul a fost semnat la Madrid în februarie 1992 şi a intrat în vigoare la data de 10 iulie 1993.

1996 - Victor Ciorbea şi Anton Vătăşescu au semnat un "Acord pentru guvernarea Bucureştiului", în care se prevedea susţinerea candidatului CDR în turul doi al alegerilor pentru Primăria Capitalei.

1997 - Miniştrii de Externe participanţi la reuniunea de la Salonic au adoptat Declaraţia de bună vecinătate, stabilitate, securitate şi cooperare în Balcani.

1998 - Guvernul României a elaborat Programul naţional de integrare a României în Uniunea Europeană, care cuprindea capitole referitoare la domeniile economic, financiar, legislativ, politic, social, justiţie şi afaceri interne.

1998 - Parlamentul a aprobat participarea a zece poliţişti români la operaţiunile de menţinere a păcii din Bosnia-Herţegovina.

1999 - Deputaţii au adoptat Legea accesului la dosarele fostei Securităţi – Legea "Ticu Dumitrescu".

2002 - PSD a semnat un protocol de fuziune cu Partidul Moldovenilor, condus de primarul oraşului Iaşi, Constantin Simirad.

2003 - Cuplul regal spaniol, regele Juan Carlos şi regina Sofia, a sosit în Bucureşti într-o vizită de stat de două zile, la invitaţia preşedintelui Ion Iliescu.

2004 - A încetat din viaţă cântăreţul american Ray Charles (n. 23 sep 1930)

2007 - Poducătorul auto italian Fiat a negociat cu Ford o eventuală preluare a diviziilor Jaguar şi Land Rover, dar a renunţat la aceste planuri, întrucât achiziţiile ar fi afectat ratingurile acordate companiei pentru credite

2008 - Scriitorul Cinghiz Aitmatov, originar din Kârgâztan, autor sovietic tradus în lumea întreagă, a decedat. A fost nominalizat la premiul Nobel pentru Literatură în 2008 ("Eşafodul", "Vaporul alb", "O zi mai lungă decât veacul") (n. decembrie 1928)

Vezi și: BPN al PSD. Discuţii despre Congres și propunerile de vicepremieri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel