10 beneficii fascinante pentru sănătatea ta, pe care ți le oferă castraveții
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
foto: Pixabay
foto: Pixabay
Castraveții sunt al patrulea cel mai cultivat fruct din lume și sunt cunoscuți ca unul dintre cele mai bune alimente pentru sănătatea generală a organismului, denumit adesea superaliment.

Castraveții sunt adesea stropiți cu pesticide, așa că este important să îi cumpărați pe cei organici sau chiar mai bine, să-i creșteți singur.

Iată 10 beneficii ale castraveților:

1. Nutrienți

Castraveții sunt o sursă bună de vitamine B. Pune-ți jos sucurile și cafeaua și mănâncă o felie de castraveți.

2. Hidratează organismul 

Castraveții sunt 95 la sută apă, menținând organismul hidratat și ajutându-l să elimine toxinele. Castraveții au cele mai multe dintre vitaminele de care are nevoie organismul într-o singură zi.

3. Îngrijirea pielii și părului

Dacă nu vă place să mâncați coaja, aceasta poate fi folosită pentru iritațiile pielii și arsurile solare, așa cum ar fi folosită aloe. Puneți o felie peste ochii umflați, iar proprietățile sale antiinflamatorii ajută la reducerea umflăturii. Siliciul și sulful din castraveți ajută la stimularea creșterii părului.

4. Lupta împotriva cancerului

Se știe că castraveții conțin laricirezinol, pinorezinol și secoisolaricirezinol. Acești trei lignani au un istoric puternic de cercetare în legătură cu riscul redus de mai multe tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân, cancerul ovarian, cancerul uterin și cancerul de prostată.

5. Îngrijirea la domiciliului

 Înainte de a face un duș, frecați o felie de castravete de-a lungul unei oglinzi și aceasta va preveni aburirea oglinzii. În loc de vaselină, luați o felie de castravete și frecați-o de-a lungul unei balamale care scârțâie și ușa dvs. nu va mai scârțâi.

6. Ameliorează respirația urât-mirositoare

Luați o felie de castraveți și apăsați-o pe cerul gurii cu limba timp de 30 de secunde, substanțele fitochimice vor ucide bacteriile din gură responsabile de provocarea respirației urât mirositoare.

7. Ajută la mahmureală

Pentru a evita mahmureala de dimineata sau durerea de cap; mâncați câteva felii de castraveți înainte de a merge la culcare. Castraveții conțin suficient zahăr, vitamine B și electroliți pentru a completa mulți nutrienți esențiali, reducând atât intensitatea mahmurelii, cât și a durerii de cap.

8. Ajută la pierderea în greutate și la digestie

Datorită conținutului scăzut de calorii și a conținutului ridicat de apă, castravetele este o dietă ideală pentru persoanele care caută să slăbească. Conținutul ridicat de apă și fibrele alimentare din castraveți sunt foarte eficiente în eliminarea toxinelor din organism și din sistemul digestiv. Consumul zilnic de castraveți poate fi privit ca un remediu pentru constipația cronică.

9. Tratează diabetul, reduce colesterolul și controlează tensiunea arterială

Sucul de castraveți conține un hormon de care celulele pancreasului au nevoie pentru a produce insulină, care s-a dovedit a fi benefic pacienților diabetici. Cercetătorii au descoperit că un compus numit steroli din castraveți poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol. Castraveții conțin mult potasiu, magneziu și fibre. Acestea funcționează eficient pentru reglarea tensiunii arteriale. 

10. Promovează sănătatea articulațiilor, ameliorează guta și durerile de artrită

Castravetele este o sursă excelentă de silice, despre care se știe că ajută la promovarea sănătății articulațiilor prin întărirea țesuturilor conjunctive. De asemenea, sunt bogate în vitamina A, B1, B6, C și D, acid folic, calciu, magneziu și potasiu. Când sunt amestecate cu suc de morcovi, pot ameliora durerea de gută și artrită prin scăderea nivelului de acid uric.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel