10.000 de fermieri olandezi au protestat împotriva politicilor de reducere a emisiilor de azot: Au creat o minciună pentru a fura pământul / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Aproximativ 10.000 de fermieri au protestat sâmbătă împotriva politicilor de reducere a emisiilor de azot,

Mii de fermieri olandezi au protestat sâmbătă împotriva politicilor guvernului de reducere a emisiilor de azot, avertizând că vor fi nevoiți să închidă fermele și producția de alimente va avea de suferit, conform RMX.

Sute de tractoare din Țările de Jos au mers către Haga înainte de alegerile regionale din această săptămână, iar peste 10.000 de fermieri au fost prezenți, potrivit agenției de presă Reuters.

Protestatarii au acuzat guvernul olandez că forțează fermierii să părăsească terenurile private pentru a liniști Bruxelles-ul. Aceștia au avut pancarte pe care scria „Fără fermieri, fără mâncare” și „Nu există nicio „problemă” cu azotul”.

„Luptăm împotriva unui guvern corupt și nedrept”, a declarat Eva Vlaardingerbroek, o proeminentă activistă. Ea a vorbit despre un guvern care „alungă fermierii noștri de pe pământul lor”.

„De secole, fermierii noștri au produs alimente pentru milioane de oameni din întreaga lume. Și în loc de ceea ce pretind acei mincinoși de la Haga, au făcut-o într-un mod responsabil și durabil.”, a mai spus activista.

„Dar cabinetului nostru nu îi pasă de natură. Pur și simplu au creat o minciună pentru a fura pământul fermierilor noștri”, a adăugat ea.

Guvernul lui Mark Ruttte și-a propus să reducă emisiile de azot

Administrația primului-ministru Mark Rutte a promis că va lua măsuri radicale pentru a-și îndeplini obiectivul ambițios de a reduce la jumătate emisiile de azot ale țării până în 2030 și a identificat marele sector agricol al țării ca fiind principalul vinovat, din cauza numărului mare de animale și a utilizării îngrășămintelor.

Anul trecut, guvernul a anunțat planuri de a reduce numărul de animale cu o treime, în timp ce fermierilor li s-a spus, de asemenea, că terenurile lor ar putea fi supuse achizițiilor obligatorii.

Agricultorii au organizat mai multe demonstrații împotriva politicii guvernamentale, blocând autostrăzile și centrele de distribuție a supermarketurilor în cadrul protestelor în masă de anul trecut.

„Aceste reduceri sunt atât de severe încât acele comunități rurale vor fi total devastate din punct de vedere economic”, a declarat Sander van Diepen, purtător de cuvânt al asociației olandeze pentru agricultură și horticultură, LTO Nederland, în iunie anul trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel