Data actualizării:
Data publicării:

”1 leu garantat a adus în anul următor fiscal 12 lei”. Dumitru Nancu, FNGCIMM: Avem date concrete. IMM Invest și IMM Invest Plus, cel mai mare parteneriat public-privat

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Economie
WhatsApp
Foto: DCNews
Foto: DCNews
Iată cifrele care-l determină pe Dumitru Nancu, Director General FNGCIMM, să spună că România are cea mai bugetată schemă de garantare. 

Dumitru Nancu, Director General FNGCIMM, a spus, în cadrul dezbaterii ”Anul 2024, provocări şi oportunităţi pentru mediul de afaceri”, organizată de DCMedia Group, că salută decizia Guvernului României care a luat decizia de a suplimenta plafonul de garantare cu încă 4,1 mld. de lei, în 23 noiembrie. ”România a avut și are cea mai bugetată schemă” adaugă directorul FNGCIMM. 

Plafonul de garantare a ajuns la 5 mld. de euro, a mai anunțat Dumitru Nancu, spunând că e clar că ”IMM Invest și IMM Invest Plus reprezintă cel mai mare parteneriat public-privat între sistemul financiar bancar și Guvernul României, prin Fondul de Garantare. Este singurul instrument financiar care nu impactează datoria și deficitul public. Sumele sunt puse la dispoziție de tot sistemul financiar-bancar din România”. Conform acestuia, de programul IMM Invest au beneficiat 72.000 de IMM-uri: ”1 leu garantat a adus în anul următor fiscal 12 lei și aici avem cifre concrete” a punctat directorul general FNGCIMM. La aceste IMM-uri se mai adaugă încă 8000 de prelungiri, conform acestuia: ”Practic credite prelungite pe încă 3 ani”. 

Vezi mai mult în video: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel