Data actualizării:
Data publicării:

1 iunie: Cel mai inspirat cadou pentru copilul tău. Vezi aici ce trebuie să faci pentru a-l obține

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Fotografie creată de Guduru Ajay bhargav, de la Pexels
Fotografie creată de Guduru Ajay bhargav, de la Pexels
Este 1 iunie, Ziua Copilului, și poate încă nu ați apucat să faceți vreun cadou copilului dumneavoastră. Dar nu este târziu. O puteți face chiar astăzi, iar cadoul să-l primească începând de mâine.

Începând de astăzi, 1 iunie, puteți să vă înscrierți copilul pe platforma de vaccinare, în conturile părinților sau tutorilor, iar din 2 iunie poate începe imunizarea acestora. Ce cadou mai frumos poate fi decât revenirea la normalitate? Ce cadou mai potrivit decât să poată să-și strângă liniștiți bunicii în brațe? Ce cadou mai inspirat decât să se joace, fără mască, într-un viitor cât mai apropiat, cu prietenii lui? Sau să nu le mai fie teamă că dintr-o săptămână în alta trebuie să nu mai meargă la școală?

”La mulți ani tuturor copiilor, indiferent de vârstă! De ziua lor, tinerii au prioritate la VARAtonul de vaccinare! Ești nerăbdător să înceapă vara, să te bucuri de soare alături de prieteni? Ți-e dor de plajă? Vino în orice centru de pe teritoriul țării si vaccinează-te cu prioritate, pentru o vară trăită liber și în siguranță! Accesează secțiunea de evenimente de pe platforma ROVaccinare (vaccinare-covid.gov.ro/evenimente-rovaccinare) și vezi harta cu toate acțiunile care se desfășoară pe 1 iunie în orașul tău și în țară: maratoane de vaccinare, centre mobile și centre drive-thru!

Te poți prezenta la centru fără programare, doar cu buletinul, de la 08.00 la 20.00 și după această oră în centrele cu program prelungit! Înainte să vii la vaccinare, discută cu parinții și veniți împreună pentru a te vaccina! Nu uita să postezi o poză cu tine la vaccinare pe grupul PROVaccinare, urmată de hashtagurile #VARAton si #PoveștiDeLaVaccinare! Nu veni singur, cheamă-ți și prietenii!”, a fost mesajul transmis pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

Schema de vaccinare recomandată constă în administrarea a două doze, la un interval de 21 de zile

Imunizarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani cu vaccinul produs de Pfizer/BioNTech ar putea începe miercuri, respectarea acestui termen fiind condiţionată de îndeplinirea "tuturor criteriilor procedurale impuse" de Agenţia Europeană a Medicamentului, "conform calendarului agreat".

"De miercuri, 2 iunie, ar putea începe imunizarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, cu vaccinul produs de compania farmaceutică Pfizer/BioNTech. Respectarea acestui termen este condiţionată de îndeplinirea tuturor criteriilor procedurale impuse de Agenţia Europeană a Medicamentului, conform calendarului agreat", informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV).

Campania de imunizare în rândul copiilor vine după ce Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a emis pe 28 mai recomandarea de autorizare a vaccinului Comirnaty împotriva COVID-19 pentru această categorie de vârstă. Schema de vaccinare recomandată constă în administrarea a două doze, la un interval de 21 de zile.

Vaccinarea rămâne "soluţia sigură şi eficientă" pentru învingerea pandemiei COVID-19




Vaccinarea copiilor se poate realiza fără o programare prealabilă în platformă, prin prezentarea directă în centrele de vaccinare, la cabinetele medicilor de familie unde se administrează acest tip de vaccin sau la evenimentele de tip maraton, drive-thru.

"Vaccinarea este gratuită şi voluntară, iar pentru facilitarea procesului de vaccinare pot descărca de pe site-ul ROVACCINARE atât chestionarul de triaj, cât şi formularul de consimţământ informat prin care îşi exprimă acordul în acest sens. Documentul poate fi semnat de către unul dintre părinţi, de tutorele sau reprezentantul legal, iar în centrul de vaccinare, adulţii vor prezenta actele de identitate valabile care să ateste calitatea acestora (CI, paşaport, pentru adulţi şi certificatul de naştere, în cazul celor care nu au împlinit 14 ani)", afirmă sursa citată.

Potrivit CNCAV, vaccinarea rămâne "soluţia sigură şi eficientă" pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de EMA, "cel mai important for decizional, care reuneşte experţi la nivel european".

"Potrivit EMA, datele care rezultă din studiile clinice arată un profil de siguranţă şi o tolerabilitate foarte bune ale vaccinului COVID-19 Pfizer/BioNTech în cazul copiilor între 12 şi 15 ani, sens în care eficacitatea la aceştia este foarte mare. Totodată, studiile efectuate relevă faptul că în grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi", mai susţin reprezentanţii CNCAV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel