Zvonuri urâte despre Traian Băsescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Ieri , in jurul orei 20.00 ,un zvon bantuia cu insistenta mediile politice si jurnalistice : presedintele Romaniei ar fi fost nevoit sa faca de urgenta o vizita la spital . Se acredita ideea ca Traian Basescu ar fi suferit un accident vascular cerebral soldat cu o pareza . Oficial , in jurul acestei chestiuni este o liniste mormantala , nimeni nu doreste sa infirme macar  aceasta poveste . Reamintim faptul ca in urma cu aproape o luna ,un alt zvon , plecat la drum in acelasi fel  si pe aceleasi canale ca cel de ieri  sugera ca Traian Basescu este grav bolnav si ca ar avea nevoie in scurt timp de un transplant de ficat.

Felul in care sunt lansate astfel de "informatii" si mai ales momentul in care acestea apar ( Puterea a pierdut lupta cu criza financiara ,inundatiile fac situatia Romaniei si mai dificila , PDL scade vertiginos in sondaje ) sugereaza si o posibila strategie a anumitor cercuri apropiate actualei puteri . Ar putea fi vorba de o incercare de decredibilizare si compromitere a acelei parti a presei care ar "musca " din nada . In acest fel  presedintele si- ar putea relansa lupta cu  un  adversar deja cunoscut  de care are nevoie in incercarea de a abate atentia de la situatia  dezastruoasa in care se afla Romania. Avantajul unei astfel de operatiuni , in situatia in care aceasta ar reusi , este acela ca ziarele si televiziunile mogulilor , care prezinta in fiecare zi performantele negative ale guvernului, ar putea fi acuzate de minciuna si atunci cand spun adevarul.

Nu este exclusa insa nici cealalta varianta- zvonul sa fie lansat de adversari ai presedintelui care profita de faptul ca acesta se ascunde de romani si nu da explicatii intr-o perioada foarte dificila , tocmai pentru a-si conserva imaginea. Daca zvonul  ca Basescu  ar fi foarte bolnav si in incapacitate de a conduce Romania ar prinde ,atunci credibilitatea acestuia s-ar deprecia cu viteza mult mai mare decat este in stare  s-o faca actuala criza  economica .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel