Zvon de război: ANI a declarat incompatibili patru miniștri ai Cabinetului Ponta
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ani georgescu
ani georgescu

Așa cum De Ce News a scris în exclusivitate, joi seara, ANI a declarat incompatibili patru miniștri ai cabinetului Ponta.  Anunțul Agenției de Integritate a fost  făcut în cursul zilei de vineri. De ce ANI a anunțat tocmai vineri această informație nu este greu de anticipat: vineri, 9 noiembrie, s-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile din 9 decembrie.

În primele ore ale declanșării campaniei electorale, câțiva oponenți ai președintelui Traian Băsescu au devent ținta Agenției Naționale de Integritate. Astfel, Băsescu a dat tonul unei campanii care se  va dovedi virulentă și așa cum anunța zilele trecute că a tăcut destul, acesta a făcut prima mișcare pentru discreditarea  unor lideri din USL

Cei patru demnitari vizați sunt  Liviu Pop, ministru pentru Dialogul Social, Eduard Helvig, ministrul Dezvoltării, Ovidiu Silaghi, ministrul Transporturilor și Dan Mihalache, secretar general al Guvernului. Mihalache nu participă la alegerile parlamentare. Cu excepția lui Pop, care candidează din partea PSD, celilalți sunt membri PNL. Mai mult, cei trei fac parte din structurile de vârf ale partidului și din gruparea care îl susține pe Crin Antonescu. Informațiile privind un posibil război al ANI cu conducerea PNL vin după mai multe încercări de a sparge unitatea USL, și după vehicularea unor variante de guvernare PDL-PNL, fără Antonescu.

Demersul ANI nu va putea fi finalizat până la investirea noului guvern, întrucât este nevoie de o decizie definitivă a instanței, pentru confirmarea acuzațiilor. În situații similare, procesele au durat mai bine de un an.

 Ce reclamă ANI celor patru demnitari

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, nu poate justifica peste 45.000 de euro din avere, bani obţinuţi în ultimele cinci luni, astfel că Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Oficiul pentru Spălarea Banilor, dar şi Comisia de cercetare a averilor a Curţii de Apel Oradea.

 La rândul său, ministrul Turismului, Eduard Raul Hellvig, a fost găsit incompatibil de către inspectorii de integritate, întrucât pe lângă funcţia ministerială a fost şi director la o firmă, angajat ca cercetător în ştiinţe politice în altă societate şi a mai încasat salariu de la o bancă de celule stem.

 Secretarul general adjunct al Guvernului, Sorin Dan Mihalache, a fost găsit şi el incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate, care a constatat faptul că pe lângă funcţia din cadrul Executivului a fost şi administrator la o societate, ceea ce contravine Legii privind demnităţile publice.

 Nu în ultimul rând, Agenţia Naţională de Integritate l-a reclamat la Parchetul instanţei supreme pe Liviu Pop, întrucât în calitate de ministru interimar al Educaţiei ar fi avantajat patrimonial Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, unde a fost secretar general anterior preluării portofoliului ministerial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel