Data publicării:

Zona care, în 10 ani, va produce singură PIB-ul României. Are o mulțime de facilități / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @Vlad Ispas
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @Vlad Ispas
Horia Teodorescu, candidat PSD la Consiliul Județean Tulcea, a fost invitat la emisiunea electorală „DC Votez", de pe DC News, DC News TV și DCBusiness, unde a vorbit despre potențialul economic semnificativ pe care Tulcea îl are. 

Horia Teodorescu a subliniat că regiunea Dobrogei are potențialul de a deveni una dintre cele mai puternice, din punct de vedere economic, din România, dată fiind importanța strategică a porturilor și a infrastructurii de transport.

„Zona Dobrogea-Constanța-Tulcea, la care se adaugă Brăila-Galați-Vrancea, se estimează că, în 10 ani de zile, va produce singură PIB-ul României de astăzi - 350 de miliarde de dolari. Deci dezvoltarea e în această zonă  prin prisma războiului de la graniță, prin prisma reconstrucției Ucrainei, prin faptul că Portul Constanța este al 7-lea port din UE, prin faptul că Tulcea are port și are probabil ce mai mare șantier naval la Dunăre, în afară de Constanța. Ați reușit un lucru extraordinar, în opinia multora, ați conectat Tulcea cu lumea, odată cu deschiderea aeroportului internațional.”, a spus Bogdan Chirieac. 

2. Horia Teod... (horia-teodorescu1_70445000.jpg)

„Așa este. O conectivitate sănătoasă se face pe toate cele 3 direcții: pe apă, rutier și aerian. Din acest moment, cred eu că, trebuie doar să ducem o muncă în plus, să punem în valoare acest aeroport, să-i dăm valoarea pe care o merită. Sigur se va întâmplă așa.

De obicei, eu spun că atunci când m-am gândit la un obiectiv anume, niciodată nu mi s-a întâmplat să nu-l duc la bun sfârșit. Și îl voi duce, îl voi pune în valoare pentru că Tulcea are nevoie să dezvolte turismul, în primul rând legăturile oamenilor, vorbim de cei care își desfășoară activitatea în afaceri. Având un port, având un drum express, o legătură năvală, eu sper ca portul Sulina să devină un port de importanța Sulinei de altădată. Avem Portul Tulcea, avem Portul Galați, alături de perla coroanei care este Portul Constanța.

Dacă discutăm despre porturi, ceea ce ați spus este o proiecție perfectă a viitorului zonei, dar poate deveni o zonă care, din punct de vedere economic, să fie una dintre cele puternice ale României.”, a spus Horia Teodorescu. 

Tulcea poate fi un cap de pod pentru Ucraina

Horia Teodorescu a spus că, având în vedere facilitățile disponibile, Tulcea ar putea deveni un punct de plecare vital pentru susținerea dezvoltării Ucrainei. Prin investițiile și dezvoltarea infrastructurii, Tulcea devine tot mai atractivă din punct de vedere economic, având potențialul de a fi un punct de sprijin important pentru Ucraina.

„Aveți poligonul de încercări de la Babadag. Aeroportul poate fi, în același timp, și o bază militară pentru NATO, în afară de cea de la Kogălniceanu. Deci sunteți foarte aproape de zona extrem de sensibilă Ucraina-Federația Rusă. Mă gândesc că, odată cu reconstrucția Ucrainei, puteți fi hub pentru a trimite în sudul Ucrainei materiale, oameni, tot ceea ce este necesar.”, a spus Bogdan Chirieac. 

„Eu simt că aceste lucruri încep să se miște în direcția asta. Într-adevăr, suntem cu cea mai mare lungime de graniță cu Ucraina, suntem în proximitatea războiului, dar având toate facilitățile la care ați făcut referire, într-adevăr, noi putem deveni acel loc, acel hub, acel cap de pod care să meargă către dezvoltarea Ucrainei.

Prin toate aceste facilități noi am reușit să facem Tulcea atractivă, atât din punct de vedere economic, ca și conectivitate, cât și ca interes al oamenilor pentru această zonă. Zona, prin ceea ce oferă, poate fi un cap de pod pentru Ucraina.", a spus Horia Teodorescu la la emisiunea electorală „DC Votez", de pe DC News, DC News TV și DCBusiness.

Partidul Social Democrat – PSD Organizația Județeană Tulcea, CMF: 21240002

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel