Data actualizării:
Data publicării:

Ziua Vizibilității Transgenderilor în Duminica Paștelui catolic. Val de critici pentru Biden din partea campaniei lui Trump

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Campania lui Donald Trump l-a criticat pe Joe Biden pentru că acesta a declarat că Ziua Vizibilității Transgenderilor (TDOV) va fi recunoscută în Duminica Paștelui.  

Președintele american a făcut acest anunț vineri, afirmând că această zi este menită să "onoreze curajul și contribuțiile extraordinare ale americanilor transsexuali și să reafirme angajamentul națiunii noastre de a forma o uniune 'mai perfectă' ".

El i-a îndemnat pe americani "să ni se alăture pentru a ridica viețile și vocile persoanelor transsexuale din întreaga noastră națiune și pentru a lucra la eliminarea violenței și a discriminării bazate pe identitatea de gen".

TDOV(Transgender Day of Visibility), care sărbătorește comunitatea transsexuală, cade anual pe 31 martie, începând din 2009.

Dar criticii democratului Biden au atacat decizia sa de a o declara în aceeași zi în acest an, știind că aceasta coincide cu Duminica Paștelui, o zi sfântă pentru creștini care comemorează învierea lui Iisus.

Secretarul de presă al campaniei lui Trump, Karoline Leavitt, a cerut scuze din partea administrației Biden, susținând că această măsură face parte dintr-un "atac de ani de zile asupra credinței creștine".

"Cerem campaniei eșuate a lui Joe Biden și Casei Albe să prezinte scuze milioanelor de catolici și creștini din America care cred că ziua de mâine este destinată unei singure sărbători - Învierea lui Iisus Hristos", a declarat sâmbătă dna Leavitt.

Președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, un republican, l-a criticat și el pe președinte, spunând: "Casa Albă Biden a trădat principiul central al Paștelui". Acesta a numit decizia "scandaloasă și detestabilă" pe rețelele de socializare.

Pozițiile politice ale lui Biden privind căsătoriile gay și sprijinul pentru ca femeile să aibă dreptul la avort l-au pus în dezacord cu mulți creștini conservatori

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates, a declarat că republicanii care îl critică pe Biden "caută să dezbine și să slăbească țara noastră cu o retorică crudă, plină de ură și necinstită".

"În calitate de creștin care sărbătorește Paștele cu familia, președintele Biden susține ideea de a aduce oamenii împreună și de a susține demnitatea și libertățile fiecărui american. Președintele Biden nu va abuza niciodată de credința sa în scopuri politice sau pentru profit", a adăugat el.

El s-a întâlnit cu Papa Francisc la Vatican în 2021, iar după aceea a declarat reporterilor că suveranul pontif i-a spus că este un "bun catolic" care ar trebui să continue să primească împărtășania.

Dar pozițiile politice ale lui Biden privind căsătoriile gay și sprijinul pentru ca femeile să aibă dreptul la avort l-au pus în dezacord cu mulți creștini conservatori.

Acesta a fost un punct de referință obișnuit pentru Trump de-a lungul anilor, care în 2020 a afirmat că adversarul său politic era "împotriva lui Dumnezeu".

"Urmează agenda stângii radicale: luați armele, distrugeți al doilea amendament, fără religie, fără nimic, răniți Biblia, răniți-l pe Dumnezeu", a declarat Trump în fața unei mulțimi din Cleveland, în timp ce încerca să câștige alegători în această regiune care oscilează mereu între democrați și republicani.

Biden a calificat atacul președintelui de atunci drept "rușinos" și a spus că credința sa este "fundamentul de bază" al vieții sale.

Președintele și prima doamnă urmează să organizeze luni cea de-a treia ediție a evenimentului White House Easter Egg Roll - o tradiție istorică în care zeci de mii de participanți iau parte la activități tematice, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel