Ziua Tortului de Morcovi: Cum se prepară - Rețeta simplă
Deliciosul tort de morcovi cu glazură cremoasă deasupra este sărbătorit pe 3 februarie. Iată cum se prepară rețeta.
Tortul de morcovi este un preparat care a evoluat dintr-un desert la modă în perioada medievală denumit budincă de morcovi. De-a lungul istoriei, când zahărul era dificil sau chiar imposibil de procurat, oamenii au folosit legume dulci pentru a îndulci deserturile, scrie Agerpres. În perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, Ministerul alimentaţiei din Marea Britanie încuraja populaţia să încerce diferite reţete care foloseau morcovi drept îndulcitori, sugerând prăjitură de morcovi, budinca de morcov şi plăcintă umplută cu morcov.
Există documente care atestă că însuşi preşedintele Statelor Unite George Washington servea acest desert gustos la localul Fraunces Tavern, din Lower Manhattan. Ziua tortului de morcovi (#CarrotCakeDay) este pretextul perfect de a face o vizită la cea mai apropiată cofetărie şi a te trata cu o felie generoasă din acest delicios desert sau de a-ţi impresiona prietenii cu un tort pregătit chiar de tine.
Tort de morcovi, rețeta
Ingrediente
Blat
100 g nuci
350 g morcov
260 g făină
250 g zahăr
200 ml ulei
1 pliculeţ praf de copt
un praf de sare
2 linguriţe scorţişoară măcinată
4 ouă
esenţă de vanilie
Cremă
55 g unt la temperatura camerei
230 g crema de brânză la temperatura camerei
200 g zahăr pudră
esenţa de vanilie
coaja rasă de la 1/2 lămâie
Ornat
nuci tocate
Cum se prepară
Amestecă ingredientele uscate (făina, sarea, scorţişoara şi praful de copt). Bate ouăle cu esenţă de vanilie şi adaugă zahărul treptat, până îşi măresc volumul considerabil şi compoziţia devine galben pai, potrivit retetepractice.ro. Adaugă uleiul în compoziţie treptat, apoi încorporează şi ingredientele uscate. Când ai obţinut aluatul, adaugă morcovul curăţat şi dat pe răzătoarea mică şi nucile măcinate.
Pune compoziţia (cantităţi egale) în 2 tăvi cu dimensiuni identice, tapetate cu hârtie de copt pe fund sau într-o singură tavă de tort (ulterior va fi necesar să tai blatul). Dă tava/tăvile la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru ~30 de minute sau până când blatul trece testul scobitorii.
În răstimp, pregăteşte crema: bate untul moale până când devine uşor şi cremos, apoi adaugă crema de brânză şi cerne zahărul pudră (acesta din urmă trebuie adăugat treptat). După 5-7 minute de mixat, după ce ai încorporat tot zahărul, adaugă esenţa de vanilie şi coaja de lămâie, omogenizează şi crema este gata.
După ce blaturile se răcesc (dacă ai copt unul singur, taie-l în 2), aşază jumătate din cantitatea de cremă între blaturi, apoi ornează tortul cu restul de cremă şi presară nucile tocate deasupra.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News