Data actualizării:
Data publicării:

UPDATE: Ziua și incidentul la CFR. Stâlp de electricitate, prăbușit peste un marfar la Medgidia

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO cu rol ilustrativ @ DC News
FOTO cu rol ilustrativ @ DC News
Un stâlp s-a prăbușit peste vagonul unui tren marfar, provocând ulterior un incendiu de vegetație.

UPDATE 12:32: După ce am contactat telefonic ISU Dobrogea pentru mai multe detalii despre natura stâlpului în cauză am fost redirecționat către relațiile cu presa, iar angajata responsabilă de furnizarea de informații intră la program de luni, 22 iulie. În comunicatul inițial s-a precizat că este vorba despre un stâlp de înaltă tensiune, însă este puțin probabil ca acesta să se afle în vecinătatea gării din Medgidia.

Un stâlp s-a prăbușit peste vagonul unui tren marfar care ulterior a deraiat în gara Medgidia, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Constanța prin purtătorul de cuvânt Anamaria Stoica sâmbătă dimineața. Nu cunoaștem la momentul scrierii articolului dacă stâplul respectiv este de înaltă sau medie tensiune.

Mai apoi a urmat un incendiu de vegetație pe aproximativ 200 de metri pătrați pe care pompierii au reușit să-l lichideze în timp util. Reprezentanții CFR au anunțat potrivit presei locale că circulația trenurilor nu a fost afectată.

Ziua și incidentul la CFR

Incidentul feroviar a avut loc a doua zi după accidentul de la Gara Basarab în urma căruia opt persoane au ajuns la spital, iar alte șapte au primit îngrijiri medicale la fața locului., conform ISU București – Ilfov.

CFR informase că „în jurul orei 18:30, un tren privat de călători, care avea plecare din Gara de Nord, de la linia 11, la manevrele de rebrusare a locomotivei și apoi de cuplare la garnitură s-a produs tamponarea primului vagon, în care erau deja urcați călători”.

Din datele transmise de echipele SMURD, 7 călători, inclusiv mecanicul, au avut nevoie de îngrijiri din partea echipajului medical.

Circulația feroviară a fost în acel caz paralizată de incident, activându-se Planul Roșu de intervenție pentru care au fost mobilizate 10 autospeciale de stingere cu apă și spumă, toate resursele medicale, două autospeciale de descarcerare și un spital mobil.

Alte incidente CFR în 2024

 

Reamintim că 2024 nu a fost un an ușor pentru companiile de transport ale statului român. Dacă la CFR vorbim de accidente feroviare, și TAROM este într-o adâncă criză în acest moment.

  • Două vagoane ale trenului IR 1596 Craiova - Bucureşti Nord au deraiat în iunie.
  • Un vagon cisternă al unui tren privat având în compunere 33 de vagoane încărcate cu combustibil și care asigura transport pe relația Brazi – Borzești Bacău a deraiat în luna martie.
  • Nouă vagoane ale unui tren privat de marfă încărcat cu cereale au deraiat, iar două s-au răsturnat, între Craiova şi Caracal, la începutul anului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel