Ziua Națională sărbătorită la Târgoviște
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Cu prilejul Zilei Naționale a României, în ziua de 1 decembrie 2022, în prezența a numeroși locuitori ai fostei capitale muntene, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a participat la ceremoniile ce s-au desfășurat în Piața Tricolorului din Municipiul Târgoviște.

Acestea au fost inaugurate de cuvântul festiv al Mitropolitului Nifon, în cadrul căruia a fost evidențiată semnificația spirituală a unirii românilor și faptul că, de-a lungul istoriei, credința strămoșească a fost cea în jurul căreia s-a coagulat ideea națională și cea care a susținut dorința de unitate a înaintașilor noștri. De altfel, prin intermediul tiparului, al cuvântului rostit, al activității prestigioase a multor clerici și mireni, profund angajați în slujirea neamului nostru și prin implicarea în marile evenimente ale istoriei, Biserica străbună s-a manifestat ca fundament al luptei pentru realizarea unității naționale, pentru înfăptuirea României Mari.

Înaltpreasfinția Sa, însoțit de Părintele Vicar eparhial, de Părinți Consilieri de la Centrul eparhial și de alți clerici, a săvârșit slujba Te Deum-ului dedicat Zilei Naționale. Au urmat, apoi, discursurile oficialităților naționale, județene și locale, dintre care amintim: doamna Claudia Gilia, Prefectul Județului, domnul Corneliu Ștefan, Președintele Consiliului Județean, domnul Daniel Cristian Stan, Primarul Municipiului Târgoviște și domnul Virgil Guran, Vicepreședintele Senatului României.

După aceea, au fost depuse, din partea reprezentanților instituțiilor descentralizate ale statului, coroane de flori la Monumentul Eroilor, ca semn de cinstire al tuturor acelora care și-au jertfit viața pentru realizarea României Mari, dar și pentru apărarea țării noastre.

Defilarea unor militari din Garnizoana Târgoviște a încheiat ceremoniile de la Târgoviște- orașul voievozilor munteni.

Vezi și: Târgoviște: Cea mai nouă biserică a fost târnosită de ÎPAM Nifon. Președintele CJ și primarul municipiului au primit Diploma mitropolitană de recunoștință

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel