Ziua Mondială a Săracilor. Papa Francisc, gest impresionant pentru oamenii nevoiași
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Papa Francisc a găzduit un prânz pentru persoane sărace şi fără adăpost.

Papa Francisc a găzduit un prânz pentru 1.300 de persoane sărace şi fără adăpost, transmite Agerpres. Masa a fost organizată duminică, în ziua în care Biserica Romano-Catolică marchează Ziua Mondială a Săracilor, relatează Reuters.

Papa Francisc, care s-a deplasat cu ajutorul unui scaun cu rotile şi a unui baston din cauza unei suferinţe la genunchi, a stat alături de persoanele invitate în sala încăpătoare pentru audienţe de la Vatican unde acestea au fost servite de ospătari voluntari. Oaspeţii papei au fost aduşi la Vatican de grupuri caritabile care îi ajută zilnic.

Papa Francisc, mesaj emoționant



Anterior, la omilia Sfintei Liturghii celebrată în aceeaşi zi în bazilica Sf. Petru, unde multe dintre aceste persoane au ocupat primele rânduri, pontiful a făcut apel la oamenii care sunt mai norocoşi "să străpungă acea surzenie interioară care ne împiedică să auzim strigătul înăbuşit de durere al celor mai slabi" din societate.

"Dacă inima noastră este amorţită şi indiferentă, nu putem auzi strigătul lor slab de durere, nu putem plânge cu ei şi pentru ei, nu putem vedea câtă singurătate şi angoasă stau ascunse în colţurile uitate ale oraşelor noastre", a spus liderul de la Vatican.

Papa a stabilit această zi în 2016 pentru a atrage atenţia asupra sărăciei, în special în naţiunile înstărite.

Parohii catolice şi grupuri din întreaga lume organizează în această zi evenimente pentru ajutorarea persoanelor sărace din comunităţile locale. 

Regele Charles, gest impresionant. Le va da angajaților cu salarii mici un bonus din propriul său buzunar

Regele Charles al Marii Britanii va da personalului prost plătit un bonus din buzunarul său pentru a-i ajuta să supraviețuiască crizei costului vieții, scrie The Sun. Regele Charles le-ar fi spus sutelor de muncitori, inclusiv curățătorilor, servitorilor și lacheilor, că vor primi până la 600 de lire sterline în plus față de salariul din această lună.

Bonusurile, însumând zeci de mii de lire, provin din veniturile sale private și nu sunt folosiți banii contribuabililor. Acestea îi va ajuta pe membrii Casei Regale să-și plătească facturile la încălzire și să facă față plăților ipotecare suplimentare pe fondul temerilor de recesiune.

Regele Charles a avut discuții private cu Martin Lewis de la MoneySavingExpert în timpul verii despre cum oamenii obișnuiți vor fi afectați de creșterea prețurilor.

O persoană din interior a spus: "Regele dă bani din propriul său buzunar celor cu venituri mici care lucrează pentru gospodărie pentru a-i ajuta să facă față crizei costului vieții. Acestea sunt date pe o scară variabilă, cei mai nevoiași și cu salarii mici sunt cei care primesc cei mai mulți bani. Reflectă realitatea situației economice cu care se confruntă țara. Regele este foarte conștient de creșterea facturilor la energie cu care se confruntă oamenii și este îngrijorat de bunăstarea economică a personalului loial al palatului și de aceea face tot ce poate".

Personalul care câștigă mai puțin de 30.0000 de lire sterline pe an va primi 600 de lire sterline într-o plată unică pentru a face față crizei costului vieții. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel