Ziua Drapelului. Robert Cazanciuc, mesaj pentru militari. "Recunoştinţa noastră toată"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a transmis un mesaj militarilor români, de Ziua Drapelului. 

"Ziua Drapelului, pe care o sărbătorim anual pe 26 iunie, reprezintă pentru toți românii din țară și de peste hotare simbolul identității, suveranității și al independenței noastre naționale.

În această zi importantă, să ne aducem aminte cu mândrie de întreaga noastră istorie, să cinstim faptele de eroism și sacrificiu ale soldaților noștri care au purtat Tricolorul în toate războaiele grele care au marcat existența noastră ca națiune!

Să transmitem întreaga noastră recunoștință militarilor români din țară sau din teatrele de operaţii, familiile lor și veteranilor Armatei Române care au depus un jurământ de credință și onoare sub Drapelul Național.

Tricolorul ne-a însoțit de-a lungul istoriei noastre, în momentele importante care au constituit România modernă, devenind un simbol al determinării poporului român. În 1848, revoluționarii din Țara Românească și Transilvania au fluturat “stindardul libertății” ca semn al conștiinței naționale, al independenței și al progresului cultural.

Cu steagul în mână, pe câmpul de luptă, a fost pusă în operă Unirea Principatelor Române de la 1859, s-a luptat pentru constituirea statului modern în Războiul de Independență și în cele două războaie mondiale. La 1 decembrie 1918, națiunea noastră s-a întregit tot sub faldurile drapelului.

Se cuvine, așadar, să afirmăm că, sub Tricolor, întreaga națiune s-a solidarizat, a obținut progrese notabile în dezvoltarea și modernizarea României, devenind stat membru NATO și UE.

Astăzi, Drapelul Național flutură solemn deasupra instituțiilor de pe întreg teritoriul României, ambasadelor noastre de pe tot globul, în unitățile militare, la sediul NATO și al instituțiilor UE de la Bruxelles, în rând cu steagurile tuturor statelor membre și reprezintă imaginea unui stat puternic care prețuiește libertatea și democrația, întruchipând mândria, speranța și determinarea tuturor românilor.

La mulți ani Drapelului Național!", a scris Robert Cazanciuc pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel