Data actualizării:
Data publicării:

Ziua ciupercilor umplute. Cum se prepară: Rețeta banală, dar delicioasă

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Kampus Production)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Kampus Production)

Astăzi, este ziua... ciupercilor umplute. Așa că ce prilej mai bun de a te bucura de o porție delicioasă din acest preparat? Iată rețeta.

Alegeri prezidentiale 2024

Cei care sunt înnebuniţi după ciupercile umplute se bucură de o dată unică în calendar când îşi pot răsfăţa o dată în plus papilele gustative cu aceste preparate, cărora le-a fost dedicată ziua de 4 februarie, sărbătorită în fiecare an, scrie Agerpres. Nu se cunosc originea, istoria şi fondatorul acestei zile (#StuffedMushroomDay), însă o certitudine este că ciupercile umplute au o tradiţie şi o istorie îndelungate, datând de la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Potrivit happydays365.org, ciuperca umplută este o reţetă italiană ce constă în îndepărtarea tulpinii, iar capacul acesteia este umplut cu o compoziţie de carne şi legume, după care se găteşte la cuptor sau la grătar. Ciupercile sunt considerate a fi înlocuitorul cărnii, au puţine calorii şi carbohidraţi, în schimb sunt surse de minerale dietetice şi vitamina B.

Rețeta de ciuperci umplute, la cuptor

Ingrediente

- 500 g ciuperci
- 200 g caşcaval sau brânză tare
- 50 g unt sau ulei de măsline
- 1 linguriţă de sare
- 1 vârf de cuţit piper proaspăt măcinat
- pătrunjel, mărar
- câteva felii fine de bacon crud (prosciutto, pancetta) - opţional

Cum se prepară

Se taie partea de jos a ciupeercilor, cu pământ, apoi se rupe codița. Se spală la jet de apă rece, abundent. Codiţele se taie mărunt și se amestecă împreună cu cașcavalul ras, sare şi piper. Pălăriile de la ciuperci se pun în tavă şi se presară cu puţină sare şi piper, scrie pofta-buna.com. Puteţi folosi şi puţin cimbru dacă doriţi. Se pot înăbuşi în tigaie codiţele de la ciuperci, ca să scadă puţin. În 5 minute în tigaie, cu 1 linguriţă de unt sau ulei, se înmoaie rapid. Se umplu pălăriile de ciuperci cu acest amestec. Se pune umplutură din belşug. Se pune şi câte o bucăţică de unt deasupra sau se stropesc cu ulei.

Dacă vreţi, puteţi să le înveliţi în felii fine de pancetta. Se aşază 2 felii de pancetta în cruce, se pune ciuperca la mijloc şi se înveleşte în bacon. Se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 de grade, pentru 15-20 minute. Sunt gata când sunt frumos rumenite. Nu trebuie lăsate mult în cuptor. Ciupercile au un conţinut mare de apă, aşa că se gătesc foarte repede.

Vezi și: Sos olandez. Rețeta ușoară și extrem de gustoasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel