Zi importantă pentru Cotimanis. "Dumnezeu nu ne îndeplinește visele"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
61261128
61261128

Constantin Cotimanis sau Bebe – așa cum îl alintă prietenii apropiați – s-a născut într-o iarnă, pe 18 februarie 1959. A absolvit IATC în 1986,  la clasa profesorului Mihai Mălaimare, cu rolul Thraso din “Eunucul”.

Toată lumea îl îndrăgește pe marele actor Constantin Cotimanis. În amintirea publicului vor rămâne rolurile Petruchio din „Îmblânzirea scorpiei” de Shakespeare, Bătrânul din „Matca” de Marin Sorescu, Comisarul din „Transfer de personalitate” de Dumitru Solomon, Doctorul Finache din „Puricele” de Feydeau, Harpagon din „Avarul” de Molière, Nae Ipingescu din „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale sau Primarul din „Castelul”, după Franz Kafka, scrie Ziarul Metropolis.

Constantin Cotimanis, un artist care a îmbinat perfect teatrul și filmul

„Dacă vrei să faci un lucru nobil, care să te ajute și pe tine, trebuie să ai o discuție cel puțin în trei. Așa începem să privim ca niște pui într-un cuib, în sus, pentru că de sus vine totul. Arta, filmul, teatrul, trebuie neapărat să ne facă legătura asta fără de care nu putem trăi.

Sunteți de acord cu ideea că binele făcut se întoarce? Cu siguranță. Și se întoarce de zece ori mai mult acolo unde crezi că ți s-a făcut rău. Dalai Lama spunea că Dumnezeu este atât de bun, că de multe ori nu ne îndeplinește visele, pentru că bețivul visează să aibă mai multă băutură, fumătorul mai multe țigări…”, spune Constantin Cotimanis, conform sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel