Zgonea: Ponta nu trebuie să demisioneze
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Vicepreşedintele PSD, Valeriu Zgonea, a declarat că Victor Ponta nu trebuie să demisioneze de la şefia PSD.

Zgonea a apreciat că analiza eşecului de la prezidenţiale trebuie făcută cu „calm şi cu răbdare" şi nu la presiunea unor „vectori" care au diferite interese.

„Astfel de discuţii se poartă, ca în orice instituţie publică sau privată sau organizaţie neguvernamentală, şi într-un partid politic se poartă în interior şi în spatele uşilor închise, dar trebuie să le arăţi oamenilor că te-ai reformat", a spus Zgonea, într-un interviu pentru Mediafax.

CITEȘTE ȘI: Valeriu Zgonea: Radu Mazăre nu va fi sancționat. E libertate de expresie în PSD

El a precizat că PSD a înţeles că trebuie să se reformeze şi de aceea a şi lansat Victor Ponta, ca preşedinte al partidului, câteva teme de reflecţie, printre care şi cea referitoare la autosuspendarea din partid a celor care au probleme cu Justiţia.

„Cel care are probleme cu Justiţia este autosuspendat din partid şi nu mai va candida la vreo funcţie până când nu se rezolvă problemele. Adică, să nu ne păcălim că eu mă autosuspend şi în 2016 vin din nou să candidez că, domnule, nu avem o decizie în Justiţie şi eu, până nu ia o decizie Justiţia, sunt din punct de vedere al legilor nevinovat. Corect. Dar din punct de vedere al percepţiei publice, un politician întotdeauna este prima dată vinovat şi se duce în instanţă să-şi apere nevinovăţia", a spus Zgonea.

Zgonea a mai afirmat, întrebat dacă ia în calcul să candideze la şefia PSD, că face parte din echipa lui Victor Ponta şi nu e dispus să candideze la vreo funcţie atât timp cât Ponta e preşedinte.

CITEȘTE ȘI: Radu Mazăre cere demisia lui Ponta: În locul lui, mi-aș fi depus mandatul

„Eu fac parte dintr-o echipă a lui Victor Ponta. În acest moment funcţia pe care eu o am, de vicepreşedinte, îmi conferă şi vizibilitate şi eu cred că îmi aduc un aport bun la echipa pe care Victor Ponta şi-a propus-o şi a cerut-o Congresului în 2012. Din această perspectivă nu sunt sub nicio formă, să zic aşa, dispus să candidez pentru o funcţie atâta timp cât Victor Ponta este preşedintele partidului. Făcând parte din echipa lui, eu cred ca trebuie să arăţi în 2015, indiferent de partidul politic, şi o anumită loialitate faţă de echipa cu care lucrezi", a menţionat Zgonea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel