Zgonea, atac la Antonescu: Se comportă ca un om instabil și demagog
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea , a lansat joi un atac virulent la adresa liderului PNL, Crin Antonescu , pe care îl acuză că are comportamentul unui "om instabil și demagog", care "se discreditează total în fața votanților".

Iată comunicatul în care Valeriu Zgonea vorbește despre Crin Antonescu:

"Domnul Crin Antonescu ne arată că prezenţa în opoziţie dăunează grav memoriei politice şi bunului-simţ. Comportamentul său este acela al unui om instabil și demagog, care astăzi, la doar o lună după ce a ieșit de la guvernare, ne anunţă că nu mai este de acord cu introducerea accizei pe combustibil. Și acest lucru după ce cu numai o lună înainte, când era la guvernare, se declara de acord cu această măsură care va aduce bani pentru autostrăzile din România. Prin atitudinea sa schimbătoare, domnul Antonescu se discreditează total în faţa votanţilor USL.

În realitate, Crin Antonescu se face că nu înţelege, dar ştie foarte bine că banii din acciză sunt prevăzuţi pentru autostrăzi. În fond, chiar domnia sa şi-a amintit că, până în februarie, liberalii au avut chiar ministrul de Finanţe al României.

Lucrurile sunt foarte clare: banii din acciză sunt bani pentru infrastructura din România. Aceste fonduri ajută inclusiv pachetul de relaxare fiscală pe care, îi reaminesc din nou domnului Antonescu, l-am convenit împreună cu colegii domniei sale, cu foştii noştri parteneri de guvernare. Ai, pe de o parte, bani pentru autostrăzi din acciză, şi poţi reduce CAS şi scuti de impozit profitul reinvestit, două măsuri care implică un impact bugetar.

Când vrei să construieşti autostrăzi, când vrei să iei măsuri de sprijinire a mediului privat, trebuie să iei astfel de decizii. Le convenisem cu domnul Antonescu, dar acum domnia sa s-a răzgândit. Noi, spre deosebire de domnul Antonescu, continuăm obiectivele asumate ca USL: susţinem scăderea CAS, neimpozitarea profitului reinvestit, precum şi construcţia de autostrăzi în România. Pentru asta ne-au votat oamenii, pentru a lua decizii, pentru a face proiecte, pentru a da legi, nu pentru a fugi de responsabilitate". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel