Data actualizării:
Data publicării:

Zelensky, avertisment care dă fiori în contextul războiului din Ucraina

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski
Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a venit cu un avertisment care dă fiori.

Volodimir Zelensky a avertizat sâmbătă că trupele rusești urmăresc „să pună capăt oricărei forme de viață” în regiunea Donbas din estul Ucrainei.

„Trupele ruse fac tot posibilul pentru a pune capăt oricărei vieți în Donbas. Bombardele brutale constante, atacurile constante ale Rusiei asupra infrastructurii și a cartierelor rezidențiale sunt dovada că Rusia vrea să deșertifice acest teritoriu", a spus Volodimir Zelensky într-un comunicat publicat pe rețelele sociale. 

Volodimir Zelensky, mulțumiri pentru ajutorul dat de Statele Unite ale Americii

În contextul în care bombardamentele Moscovei continuă, el şi-a exprimat de asemenea gratitudinea pentru sprijinul oferit de SUA, preşedintele american Joe Biden şi Congres pentru „un echivalent al celebrului program Lend-Lease, care va fi extrem de util în lupta împotriva Rusiei, împotriva invadatorilor ruşi”.

Programul de accelerare a ajutorului pentru Ucraina va contribui „la învingerea succesorilor ideologici ai naziştilor, care au început un război împotriva pământului nostru', a spus Volodimir Zelensky în mesajul său video transmis pe reţeaua Telegram.

VEZI ȘI: Dialogul între Moscova şi Washington privind stabilitatea strategică este oficial "îngheţat"

Dialogul între Moscova şi Washington privind stabilitatea strategică este oficial "îngheţat", a declarat sâmbătă un înalt oficial al Ministerului de Externe rus, citat de agenţia TASS, relatează Reuters.

Vladimir Iermakov, şeful departamentului de neproliferare nucleară din cadrul MAE rus, a spus că acele contacte ar putea fi reluate odată ce Rusia încheie ceea ce numeşte "operaţiunea militară specială" în Ucraina.

Iermakov a mai spus că Moscova crede că SUA intenţionează să finalizeze proiecte pentru desfăşurarea de rachete cu rază scurtă şi medie în Europa şi în regiunea Asia-Pacific. El nu a prezentat dovezi pentru a-şi susţine afirmaţia, notează Reuters.

"Apariţia unor astfel de arme în acele regiuni va înrăutăţi şi mai mult situaţia şi va alimenta cursa înarmării", a mai spus el, potrivit TASS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel