Zelensky a avertizat cu privire la intensificarea ostilităților Rusiei în estul Ucrainei
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Președintele Volodimir Zelensky a avertizat cu privire la intensificarea ostilităților Rusiei în estul Ucrainei.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, consideră că în estul țării se vor desfășura ostilități pe scară largă în viitorul apropiat, pentru care ar trebui să fim pregătiți, scrie Interfax.

„Trupele ruse vor trece la acțiuni și mai mari în estul statului nostru”, a spus Zelensky într-un mesaj video, duminică seara.

"Dar ne pregătim pentru aceste acțiuni ale lor. Vom răspunde", a adăugat președintele Ucrainei.

Zelensky: Poziția Germaniei s-a schimbat recent în favoarea Ucrainei



Potrivit acestuia, conducerea ucraineană intenționează să mărească numărul de arme, să intensifice eforturile pe arena internațională și să consolideze politica informațională.

"Vom fi și mai activi în furnizarea de arme Ucrainei. Vom fi mai activi pe arena internațională. Vom fi și mai activi în informații.", a spus Zelensky.

El a declarat că sunt planificate noi întâlniri ale conducerii ucrainene cu lideri străini.

„Vom primi partenerii noștri, liderii altor state, atât la Kiev, cât și în alte orașe ucrainene”, a spus Volodimir Zelensky.

Președintele a spus că a avut o conversație cu cancelarul german Olaf Scholz și a remarcat că „poziția Germaniei s-a schimbat recent în favoarea Ucrainei”.

Zelensky: Întregul proiect european este obiectivul Rusiei

Agresiunea rusă nu a fost menită să se limiteze doar la Ucraina, doar la distrugerea libertăţii şi a vieţilor noastre. Întregul proiect european: acesta este obiectivul Federaţiei Ruse, a declarat Zelenski ieri în mesajul său video zilnic de pe canalul său Telegram şi relatat de agenţia Unian.

De asemenea, el a precizat că sarcina coaliţiei anti-război este 'foarte clară': să pună capăt războiului iniţiat de Rusia. Să ne elibereze ţara de invadatori. Şi să asigure securitatea Ucrainei şi, prin urmare, securitatea democraţiei şi a libertăţii pentru popoarele din Europa de Est', a adăugat Zelenski.

Tocmai din acest motiv, a subliniat preşedintele ucrainean, susţinerea dorinţei de pace a Ucrainei nu este doar o datorie morală a tuturor statelor democratice, a tuturor forţelor din Europa. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel