Zelenski: Rusia a bombardat peste 10 regiuni ucrainene / 12 drone iraniene, doborâte în regiunea Mikolaiv
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Zelenski: Rusia a bombardat peste 10 regiuni ucrainene marţi / 12 drone iraniene, doborâte în regiunea Mikolaiv
Zelenski: Rusia a bombardat peste 10 regiuni ucrainene marţi / 12 drone iraniene, doborâte în regiunea Mikolaiv
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că, în cursul zilei de marţi, armata invadatoare rusă a atacat peste 10 regiuni ucrainene.

"Regiunea Jitomir, regiunea Kiev, regiunea Sumi, Dnipro, Krivi Ruh, regiunea Harkiv, Zaporijjia, Mikolaiv şi alte oraşe din sudul Ucrainei şi din Donbas au fost supuse atacurilor teroriste" - a remarcat Zelenski, într-un discurs difuzat marţi seară.

Liderul ucrainean a dat asigurări că specialiştii lucrează la restaurarea infrastructurii distruse de bombardamente. Totodată, Volodimir Zelenski a subliniat că situaţia generală necesită o utilizare foarte cumpătate a energiei electrice şi limitarea folosirii echipamentelor consumatoare de energie în timpul orelor de vârf.

"Cu cât consumul nostru de energie electrică în gospodărie între orele 17:00 şi 23:00 este mai cumpătat, cu atât sistemul nostru energetic va fi mai stabil. Fiecare dintre cei care respectă această regulă simplă în timpul orelor de vârf ajută întreaga ţară" - a adăugat preşedintele ucrainean.(Agenţia de presă RBC, scrie Rador.

Regiunea Mikolaiv - Forţele ucrainene au doborât 12 drone iraniene lansate de ruşi

Comandamentul Aerian "Sud" din Ucraina raportează că 12 drone iraniene lansate de ruşi au fost doborâte de armata ucraineană în noaptea de 18 spre 19 octombrie.

Potrivit militarilor, invadatorii ruşi au atacat regiunea Mikolaiv cu drone kamikaze de tip Shahed-136, fabricate în Iran. "11 drone au fost doborâte de forţele de apărare antiaeriană, iar una a fost doborâtă de soldaţii Gărzii Naţionale a Ucrainei" - a precizat comandamentul.

RBC aminteşte că, marţi seară, Oleksi Arestovici, consilier în Biroul Preşedintelui de la Kiev, a afirmat că Ucraina are în lucru o schemă completă de contracarare a atacurilor cu drone kamikaze iraniene. "Problema dronelor Shahed-136 va fi rezolvată în viitorul apropiat" - a declarat Arestovici.

Vezi și - SUA, Marea Britanie şi Franţa vor ridica la ONU problema dronelor iraniene furnizate Rusiei

Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa intenţionează să ridice problema presupusele transferuri de arme iraniene către Rusia în cadrul unei reuniuni cu uşile închise, miercuri, a Consiliului de Securitate al ONU, după ce Ucraina a acuzat că obţinerea de drone de către Rusia a încălcat o rezoluţie a Consiliului, transmite Reuters. 

Cele trei ţări consideră, la rândul lor, că astfel de transferuri încalcă rezoluţia 2231 a Consiliului de Securitate. Conform informaţiilor furnizate de diplomaţi sub protecţia anonimatului, SUA, Marea Britanie şi Franţa au comunicat restului membrilor Consiliului că vor cere unui oficial al ONU să informeze cu privire la această problemă.

Pe de altă parte, Ucraina a invitat experţi ONU să inspecteze drone doborâte, folosite în atacurile lansate de Rusia, despre care Kievul susţine că sunt de origine iraniană, conform unei scrisori consultate marţi de Reuters.

Rusia a lansat recent zeci de drone kamikaze care au afectat infrastructura energetică a Ucrainei

Rusia a lansat recent zeci de drone kamikaze care au afectat infrastructura energetică a Ucrainei şi au ucis cinci persoane în Kiev.

Ucraina afirmă că este vorba de drone de atac Shahed-136 de fabricaţie iraniană. Teheranul neagă că a furnizat drone Moscovei, Kremlinul nu a comentat, iar Washingtonul a calificat drept o minciună negarea acestor acuzaţii de către Iran. Vezi aici articolul!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel