Zelenski, mesaj de Crăciunul pe stil vechi: Trebuie să încălcăm unele tradiții pentru a ne proteja tradițiile / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis un mesaj în Ajunul Crăciunului pe stil vechi.

În Ajunul Crăciunul pe stil vechi, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis un mesaj națiunii ucrainene: 

„Aceasta este o sărbătoare a armoniei şi a unităţii familiei. Şi împreună suntem cu toţii o mare familie ucraineană. Şi indiferent unde am fi acum – acasă, la muncă, în tranşee, pe drum, în Ucraina sau în străinătate – familia noastră este mai unită ca niciodată. În curajul său, în statornicia sa, în respectul reciproc şi ajutor. Unită în credinţa sa într-o unică victorie“, a susținut Zelenski.

Zelenski e încrezător în victorie

„Ne protejăm pământul, cultura, tradiţiile, credinţa. Aşa cum au făcut strămoşii noştri cazacii – apărători ai credinţei şi Bisericii lui Hristos. Şi aşa cum au făcut toţi urmaşii lor şi succesori ai tradiţiilor armatei şi poporului nostru. Strămoşii noştri credeau că în Ajunul Crăciunului sufletele rudelor decedate coboară din Rai. Cum e cântecul, să îi vadă pe cei rămaşi pe pământ. Astăzi spiritele strămoşilor noştri ne ajută în fiecare zi.

Să luptăm cu cei care au venit pe pământul nostru. Trăim în vremuri deosebite. Şi toate sărbătorile noastre sunt deosebite. Şi trebuie să încălcăm unele tradiţii pentru a ne proteja tradiţiile. De sărbători, nu se poartă haine închise la culoare sau vechi, uzate, pentru ca necazurile să nu vină în casă. Dar necazurile au venit la noi acasă în 24 februarie 2022, aşa că de atunci noi nu purtăm haine albe şi luptăm cu forţele negre.

Oaspeţii trebuie trataţi cu amabilitate specială şi grijă. Oaspeţii, nu ocupanţii. E interzis să faci curăţenie şi să duci gunoiul din casă într-o zi sfântă, dar noi luptăm împotriva diavolilor şi scoatem gunoiul din casă de peste 300 de zile la rând. E interzis să coşi şi să croşetezi, dar noi ţesem plase de camuflaj şi coasem veste anti-glonţ, învingând răul. Strămoşii noştri nu mergeau la vânătoare în aceste zile, dar noi luptăm pentru a nu deveni prada şi a înfrânge bestia. Dumnezeu vede asta. Lumea vede asta“, a mai spus Zelenski.

Zelenski: Să aveți parte de o kutia (n.r. mâncare tradiţională de Crăciun în Ucraina) delicioasă

„Spiritul speranţei, al bunătăţii şi al miracolului. În acest an, acest spirit este adus lumii nu doar de muzica noastră, dar şi de curajul ucrainean, de neîmblânzire şi invincibilitate. Strămoşii noştri credeau că în noaptea de Crăciun Cerurile se deschid.

Şi că dacă în aceste momente te rogi la puterea divină pentru visul tău, cu siguranţă se va împlini. Azi avem cu toţii un vis. Fie ca în fiecare familie să fie armonie, bunăstare în fiecare casă, victorie pe pământul ucrainean şi cu ea – pace şi prosperitate pentru mii de ani. Vă doresc tuturor un Crăciun fericit şi o kutia (n.r. mâncare tradiţională de Crăciun în Ucraina) delicioasă!“, a concluzionat președintele ucrainean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel