Zelenski a reacţionat după întâlnirea lui Gerhard Schroeder cu Putin. "Dezgustător"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, califică drept "dezgustător" comportamentul lui Gerhard Schroeder, fost cancelar german, care a anunţat ce vrea Putin din conflictul ucrainean. 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a catalogat miercuri drept "dezgustător" comportamentul fostului cancelar german Gerhard Schroeder, care a afirmat că Rusia vrea o "soluţie negociată" a războiului, transmite Reuters.

Gerhard Schroeder, care este prieten cu preşedintele Vladimir Putin, a declarat că s-a întâlnit săptămâna trecută cu liderul de la Kremlin şi a adăugat că există chiar posibilitatea de a se ajunge uşor uşor la o încetare a focului.

"Este pur şi simplu dezgustător când foşti lideri ai unor mari state cu valori europene lucrează pentru Rusia, care este în război împotriva acestor valori", a declarat preşedintele Zelenski într-o intervenţie video miercuri noaptea.

Consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak l-a criticat anterior pe fostul cancelar german, calificându-l drept o "voce a curţii regale ruse" şi a spus că orice înţelegere de pace negociată cu Moscova va depinde de o încetare a focului şi de retragerea trupelor ruse.

Gerhard Schroeder, fost cancelar german, s-a întâlnit cu Putin la Moscova. Ruşii vor model elveţian pentru Donbas

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder a avut o întâlnire cu Vladimir Putin la Moscova. Acum, Schroeder spune că Vladimir Putin este dispus la negocieri pentru încheierea războiului din Ucraina. 

"Vestea bună este că Kremlinul vrea o soluţie negociată. Un prim pas este acordul pentru grâne, şi poate că de aici se poate ajunge, încet, la încetarea focului", a declarat Schroeder, citat de Reuters. 

Schroeder transmite, conform sursei citate, că soluţii la probleme cruciale, precum peninsula Crimeea, pot fi găsite în timp. "Poate nu în 99 de ani, ca în Hong Kong, dar poate în generaţia următoare". De asemenea, se pare că Putin propune, ca alternativă la aderarea Ucrainei la NATO, neutralitatea militară, aşa cum face Austria. 

În ceea ce priveşte viitorul regiunii Donbass, situaţia e mai complicată. 

"Cea mai bună ar fi o soluţie bazată pe modelul de cantoane al Elveţiei", a mai precizat Schroeder. 

Ucraina: Putin condamnă Rusia la sărăcie cu războiul său criminal în loc să investească în viitorul ţării sale. A lansat rachete de croazieră, de 100 de milioane de dolari în doar o zi

Opt rachete de tipul Kh-101(Kh-555), lansate de către Rusia asupra Ucrainei marţi au costat aproape 100 de milioane de dolari, relatează miercuri Ukrainska Pravda, citând o declaraţie făcută de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, Oleg Nikolenko.

'Putin condamnă Rusia la sărăcie cu războiul său criminal în loc să investească în viitorul ţării sale. Nu ar fi timpul ca ruşii să înceteze să mai mărşăluiască cu portretele liderului lor corupt şi să înceapă să-şi pună întrebări?', se întreabă reprezentantul diplomaţiei ucrainene, argumentându-şi declaraţia cu un calcul făcut de către ediţia ucraineană a revistei Forbes numai pentru rachetele de croazieră pe care Rusia le-a lansat marţi seara asupra Ucrainei.

Cât costă rachetele criminale

Astfel, conform calculelor Forbes.ua, costul unei rachete de croazieră de tipul Kh-101 este de 13 milioane de dolari; cel al unei rachete de croazieră Kalibr - 6,5 milioane de dolari; o rachetă Iskander se ridică la 3 milioane de dolari; o rachetă supersonică Onyx costă 1,25 milioane de dolari, costul unei rachete Kh-22 este de 1 milion de dolari; iar o rachetă tactică de tipul Tocika-U costă 0,3 milioane de dolari. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel