Zegrean dă MULTE vești PROASTE parlamentarilor despre impozitarea pensiilor speciale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Augustin Zegrean
Augustin Zegrean
Fostul președinte al Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, a vorbit despre constituționalitatea impozitării pensiilor speciale și despre redistribuirea către alocații și pensii.

Zegrean a intrat în direct la Digi 24, unde a fost întâmpinat de ideea pe care a tot repetat-o de când a fost inițiat acest proiect: „Constituția vorbește despre justa așezare a sarcinilor fiscale”, așa că nu este corect ca impozitarea să se facă diferențiat.

Bucuria de a lua de la unii și nici de a nu da altora

Corect, mă bucur că spuneți asta fiindcă înseamnă că nu vorbesc degeaba. Dacă ați reținut, înseamnă că nu vorbesc degeaba. Va fi greu pentru cei care au făcut legea și care s-au bucurat atât de tare ieri, nu vreau să comentez foarte mult bucuria, să te bucuri că iei de la unii... nu știu dacă e o așa mare bucurie.

Dacă ar fi dat mai mulți la ceilalți înțelegeam să se bucure, dar dacă au luat de la unii și nu dau la alții... Banii de la pensiile speciale nu sunt de la Fondul Național de Pensii, sunt de la bugetul de stat, și nu pot să-i pună acum”, a spus Zegrean.

Banii oricum nu pot fi redistribuiți către pensii, ci maxim spre alocații

Prezentatorul postului de televiziune i-a amintit juristului că banii ar urma să fie oferiți pensionarilor, însă acesta s-a opus: „Nu, la alocații poate că s-ar putea vorbi fiindcă acelea se plătesc din bugetul de stat, dar pensiile nu se plătesc din bugetul de stat, ci din Bugetul Asigurărilor de Stat, care are altă sursă. Deci, să nu confunde lucrurile”.

În plus, șansele ca legea să fie constituțională sunt mici, fiindcă „avem acest text în Constituție și mai avem și alte texte care le-ar putea pune probleme”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel