Zeci de posturi din Ministerul Dezvoltării, TĂIATE. Cele rămase, pentru TINERI - ultimă oră!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Site - Ministerul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației
Site - Ministerul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației
Ministerul Dezvoltării are parte de o reformă internă, multe dintre locurile de muncă vacante fiind acum destinate tinerilor.

Ministerul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, condus de Cseke Attila, trece printr-o reformă instituțională. În acest sens, a fost publicat un act normativ prin care mai multe posturi vacante au fost tăiate. Locurile de muncă rămase libere în cadrul ministerului au fost ajustate, astfel încât tinerii să poată avea acces, diversificând nivelul experienței angajaților din cadrul instituției ministeriale. 

„Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila a anunțat reformă instituțională în ministerul pe care îl conduce. Vor fi tăiate zeci de posturi vacante, și cele rămase vor fi transformate în posturi debutante pentru a încuraja angajarea tinerilor în instituție. Luni a fost publicat, în dezbatere publică, proiectul de act normativ prin care vor fi tăiate 65 de posturi în prezent vacante din minister, iar jumătate din cele 86 rămase vor fi transformate în posturi de debutant, pentru a facilita accesul tinerilor profesioniști în minister”, se arată într-un comunicat. 

Voci tinere și bani economisiți

„Pe lângă încurajarea tinerilor la angajare în minister și economia banilor publici, scopul măsurii este de a avea un minister mai mic dar mai eficient”, a anunțat Cseke Attila. Totodată, vor fi tăiate și două posturi politice de conducere. Două posturi de subsecretari de stat, cu personalul din cabinetele lor vor fi scoase din organigrama ministerului.

Ministrul a subliniat că în viitor va lua măsuri de reorganizare și eliminare a unor structuri de conducere, și se va înființa un nou departament cu scopul de a derula proiectele de investiții finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență”, este transmis pe site-ul UDMR. 

Angajați noi, contracte noi

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, a semnat 23 de contracte de finanţare, în valoare totală de 141.135.797,86 lei, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de MDLPA. Cele 10 proiecte vizează modernizarea unor instituţii culturale, sociale şi de învăţământ, reabilitarea termică a unei unităţi medicale şi îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel