Zeci de oameni din Neamț, păcăliți că vor merge într-un pelerinaj în Franța. Au scos din buzunare 28.000 de euro
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Zeci de oameni din Neamț, păcăliți că vor merge într-un pelerinaj în Franța. Au scos din buzunare 28.000 de euro / Foto: Pixabay
Zeci de oameni din Neamț, păcăliți că vor merge într-un pelerinaj în Franța. Au scos din buzunare 28.000 de euro / Foto: Pixabay
Zeci de oameni din Neamț au fost păcăliți că vor merge într-un pelerinaj în Franța. 

Un bărbat din Alba Iulia este cercetat pentru înşelăciune după ce ar fi indus în eroare un reprezentant al unei parohii, din judeţul Neamţ, scrie Realitatea.net.  Preotul ar fi plătit 28.000 de euro pentru efectuarea unui pelerinaj în Franţa. Peste 100 de oameni au strâns acești bani în speranța că vor călători, dar pelerinajul nu a mai avut loc. Bărbatul a refuzat, totodată, restituirea banilor.

“Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, începând cu luna ianuarie 2020, un bărbat, de 58 de ani, din Alba Iulia, în calitate de reprezentant al unei asociaţii, din Alba Iulia, ar fi indus în eroare un reprezentant al unei parohii, din judeţul Neamţ, care i-ar fi plătit suma de 28.000 de euro, pentru efectuarea unui pelerinaj, pentru peste 100 de persoane, care nu a mai avut loc şi a refuzat restituirea banilor”, se menţionează în comunicatul transmis de IPJ Alba.

Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate şi ridicate documente de evidenţă contabilă, în vederea continuării verificărilor. Cercetările sunt continuate, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale. Deocamdată, nu a fost luată nicio măsură legală împotriva bărbatului cercetat pentru înşelăciune.

ATENȚIE! Au revenit ESCROCHERIILE de Crăciun și Revelion: Case de vacanță care NU EXISTĂ, scoase la închiriat pe mii de lei

Pandemia nu a venit singură, ci și cu multe tipuri de escrocherii. Una dintre ele, care poate exista, dar nu atât de des și de vizibilă, înainte de COVID-19, este legată de casele de vacanțe inexistente, scoase la închiriat pe diferite site-uri de anunțuri, pentru Crăciun și Revelion. Dacă înainte de pandemie, românii aveau multe alte variante de a-și petrece noaptea dintre ani, de la petreceri în restaurante, cluburi, concerte în aer liber, destinații externe, acum, variantele sunt limitate. Astfel, pentru o petrecere reușită și sigură, mulți își închiriază case de vacanță pentru ei și pentru prietenii ori familia lor. 

În România, camere care în restul anului sunt închiriate și cu 100 de lei/noapte, de Crăciun și de Revelion, sunt date spre închiriere și la prețuri de 10 ori mai mari. Pentru Crăciun și Revelion, gazdele cer avans pentru a fi sigure că nu vor rămâne cu casele goale într-o perioadă atât de profitabilă. Cum prețurile se ridică la mii de lei, și avansul este considerabil, de multe ori depășind cel puțin 1.000 de lei/noapte/casa de vacanță. Vezi AICI cum funcționează excrocheria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel