Zeci de mii de maşini Hyundai, rechemate în service. Operaţiunea costă sute de milioane de dolari
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay
Hyundai recheamă în service zeci de mii de maşini electrice, într-o operaţiune care costă sute de milioane de dolari. 

Hyundai recheamă 82000 de mașini electrice Kona EV, Ioniq EV și autobuze electrice Elec City în cea mai costisitoare operațiune de acest gen din istorie. Producătorul coreean va înlocui bateriile Li-Ion ale acestor mașini după ce s-au înregistrat numeroase incendii. Valoarea totală a rechemării este estimată la 900 de milioane de dolari.

„Este semnificativ atât pentru Hyundai, cât și pentru LG (furnizorul de baterii pentru modelele afectate – n.r.), dat fiind că ne aflăm în zorii erei mașinilor electrice. Maniera în care Hyundai abordează această problemă va stabili un precedent nu doar în Coreea de Sud, ci și în alte țări”, a comentat Lee Hang-koo, analist la Korea Institute for Industrial Economics & Trade, conform promotor.ro.

Incendii din cauza bateriilor

O declarație a ministrului transporturilor din Coreea de Sud a arătat că au fost descoperite defecțiuni în unele pile produse într-o fabrică din China a LG Energy. Hyundai nu a comentat pe marginea cauzei incendiilor. Potrivit analiștilor, o modalitate de împărțire a costurilor pentru rechemare va fi decisă ulterior. Aceștia se așteaptă să se ajungă mai greu la o soluție, având în vedere felul în care va afecta reputația ambelor companii, care însă nu au căzut de acord asupra cauzei incendiilor.

Rechemarea pentru înlocuirea bateriilor afectează 76.000 de mașini Kona produse între 2018 și 2020, inclusiv 25.000 vândute în Coreea de Sud. Mai multe mașini Ioniq EV și autobuze electrice Elec City au fost, de asemenea, incluse în această rechemare.

Costurile estimative sunt de 1.000 de miliarde de won (circa 900 de milioane de dolari). Acestea includ 39 miliarde de won cheltuite la prima rechemare de anul trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel