Zeci de migranţi, depistaţi într-o clădire din Timişoara
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Acţiune de amploare a Poliţiei Locale - peste 50 de migranţi depistaţi într-o clădire de pe Bdul Republicii, pe care au deteriorat-o. Alţi migranţi depistaţi în faţa Gării de Nord.

Poliţiştii locali din cadrul Biroului Ordine Publică şi Intervenţie Rapidă au acţionat astăzi, în jurul orei 13.30, în apropierea Gării de Nord din Timişoara, unde au existat sesizări că persoane care fac parte din categoria migranţilor stau în zonă, în grupuri, la diferite ore din zi şi din noapte, fac gălăgie, mizerie, fiind predispuşi la comiterea unor fapte ilicite şi creând disconfort cetăţenilor care locuiesc sau trec prin perimetrul respectiv.



De altfel, astfel de verificări au mai fost efectuate în ultima perioadă, pentru combaterea acestui fenomen



Într-o primă fază, în faţa Gării se afla un grup mai mare de migranţi, care, la observarea patrulei, au fugit, fiind surprinşi ulterior un număr de şapte dintre ei. La verificarea documentelor s-a stabilit că deţineau acte, fiind înregistraţi în evidenţe ca solicitanţi de azil şi provenind din Siria, Afganistan, Pakistan. Poliţiştii locali au trecut imediat la verificarea imobilelor din zonă, fiind cunoscut faptul că se ascund în clădiri părăsite. Într-o astfel de construcţie nelocuită de pe Bdul Republicii au fost depistaţi nu mai puţin de 53 migranţi. Aceştia au fost legitimaţi, verificaţi, constatându-se ca au documente prin care au solicitat azil, eliberate de autorităţile din Şomcuta - Arad, Giurgiu, Bucureşti, Galaţi. Întrucât persoanele în cauză au scos efectiv parchetul şi alte materiale lemnoase din clădirea în care s-au adăpostit, punându-le pe foc, fapt care poate duce la declanşarea unui incendiu şi surparea imobilului, transformându-se într-un nou caz "Colectiv", punându-se în pericol vieţi omeneşti, informează Poliţia Locală Timişoara.

Directorul executiv al Poliţiei Locale Timişoara, Dumitru Domăşnean-Urechiatu, a luat legătura cu persoanele care au în atribuţii gestionarea problemei străinilor şi migranţilor pe teritoriul ţării noastre, comisar-şef de poliţie Gabriel Vasilescu de la Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil Timişoara şi cu comisar sef de poliţie Nelu Gabi Paraschiv, şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, pentru găsirea unor soluţii în ceea ce priveşte persoanele în cauză. Poliţiştii locali au rămas la faţa locului până la preluarea persoanelor depistate de către reprezentanţii Poliţiei de Frontieră de la faţa locului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel