Data actualizării:
Data publicării:

Zeci de activiști arestați după ce au protestat într-o clădire de birouri a Senatului american - Reuters / Video

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Câteva zeci de activişti care cer Statelor Unite o încetare permanentă a focului între Israel şi Hamas au protestat pentru scurt timp într-o clădire de birouri a Senatului american, luni, înainte ca poliţia să pună capăt protestului şi să ia în custodie zeci de persoane, transmite Reuters.

Protestul a fost organizat de grupuri precum Campania SUA pentru Drepturile Palestinienilor şi Vocea Evreiască pentru Pace. Protestatarii au cerut redirecţionarea fondurilor către priorităţile interne, cum ar fi locuinţe la preţuri accesibile şi îngrijirea copiilor în loc de înarmarea Israelului cu arme din SUA.

Un activist a fost arestat după ce s-a urcat pe o sculptură de oţel negru înaltă de 15,5 metri a artistului Alexander Calder. Alţii au scandat 'ceasefire now' (încetarea focului acum) şi au purtat haine cu sloganul 'investiţi în viaţă' în timp ce se ţineau de mâini. Poliţia Capitoliului a declarat că a arestat în total 51 de persoane ca urmare a demonstraţiei.

Imaginile Reuters arată activişti care se angajează în nesupunere civilă în clădirea de birouri a Senatului Hart, care face parte din Complexul Capitoliului unde îşi au birourile comisii şi senatori.

VIDEO

Youtube video image

'Să finanţăm şi mai multă moarte şi distrugere a vieţii umane... nu face pe nimeni să se simtă în siguranţă ci, în schimb, alimentează ura şi războiul continuu, a declarat Sandra Tamari, director executiv al Proiectului Adalah Justiţie, unul dintre grupurile implicate în protest

.'Senatul trebuie să ia în considerare cererea noastră urgentă de a opri finanţarea militarismului şi, în schimb, de a investi în viaţă'. Ministerul Sănătăţii din Gaza a declarat că, până acum, 18.205 persoane au fost ucise şi 49.645 au fost rănite în atacurile armatei israeliene asupra Fâşiei Gaza. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel