Zamfir: Vreau să amendăm o mare porcărie pe care a făcut-o Cîțu!
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Daniel Zamfir, senator al României, invitat la interviurile DCNEWS, a vorbit despre ministrul Finanțelor și despre ordonanța pe care acesta a dat-o referitor la dobânzi.  

Daniel Zamfir, președintele Comisiei economice, industrii şi servicii, a vorbit la interviurile DCNEWS despre ordonanța de urgență pe care ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a dat-o.

Iată ce a spus:

„Vreau să amendăm o mare porcărie pe care a făcut-o Cîțu. Eu nu am văzut un farsor, ministru de Finanțe, mai mare decât Vasile Cîțu. Sincer, de la Revoluție încoace. Nu poți să ieși public și să spui oamenilor: Vă sprijinim, vă amânăm ratele la bănci, pe 6 luni de zile, până la 31 decembrie. Bucurați-vă! Numai că, ce face domnul Cîțu în acea ordonanță de urgență? Capitalizează dobânda. Pentru cei care nu sunt familiarizați, înseamnă că se plătește dobândă la dobândă, adică ți-am amânat șase luni ratele, dar după alea șase luni, plătești dobândă la dobânda care s-ar fi cuvenit ratele respective. Înțelegeți ce face omul ăsta?

E o ghiulea! Cum să plătești dobândă la dobândă? Lucrul ăsta vreau să îl eliminăm, săptămâna viitoare în Parlament. Dacă tot am ajutat un om, sta e ajutor? Eu am înțeles că el are un obiectiv, acela de a sprijini sistemul financiar-bancar. Eu cred că nu e corectă atitudinea asta. Suntem pe corabia asta, care ia apă. Că sunt bancher, că sunt pălmaș, dă-mă acolo la vâsle, asta e viața.

Sistemul financiar-bancar a avut profituri istorice. În pandemie? Sincer, e pandemie, e criză, suntem într-o situație grea. Unii sunt deasupra tuturor și alții sunt cu greutățile. Ne-am împrumutat 28 de miliarde de euro. Depășim împrumutul istoric al României, cel cu Băsescu și FMI. Poate domnul Cîțu nu mă place, dar sunt președintele Comisiei Economice Industrie și Servicii. E obligația domniei sale să vină la Parlament. “

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel