Zaalouk, salată de vinete în stil marocan. Rețeta este delicioasă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Souk Medina / Bazaar
Sursa foto: Facebook Souk Medina / Bazaar
Ai încercat vreodată salata de vinete în stil marocan? Iată cum se prepară rețeta de Zaalouk...

Ingrediente 

- 2 vinete
- 2 roșii
- 3 linguri pastă de roșii
- 1 linguriță de chimion
- 1 linguriță boia dulce sau boia iute
- 1 linguriță turmeric
- o legătură pătrunjel
- sare
- piper

Cum se prepară 

Vinetele se taie pe lungime și, cu ajutorul unui cuțit ascuțit se trasează superficial dungi transversale pe toata suprafața părții interioare a vinetelor. Acestea se coc pe grătar sau în cuptor. Se lasă la răcit vinetele, se curăță de coajă și pulpa vinetelor coapte se toacă mărunt cu o paletă de lemn. Se îndepărtează coaja roșiilor și pulpa se taie în cuburi mici, potrivit retete.unica.ro.

Într-o tigaie încăpătpare se adaugă un pic de ulei de măsline și se adaugă roșiile, Se lasă la gătit până se evaporă apa. Se adaugă pasta de roșii, se amestecă și se lasă să se gătească încă 5 minute. Când roșiile s-au gătit se adaugă condimentele (chimion, turmeric, boia) și puțină sare și piper. Se adaugă și vinetele coapte și se lasă la gătit timp de 15 minute la foc mediu.

Se gustă și se condimentează cu sare și piper dacă mai este necesar. Se oprește focul și se adaugă pătrunjelul tocat sau frunze mari.

BONUS: Omletă împăturită cu șuncă și cașcaval

Ingrediente

3 ouă
1 linguriţă amestec de verdeţuri
2 linguri de unt
1 linguriţă apă
3 linguri caşcaval ras
50 g şuncă
sare

Cum se prepară

Bate ouăle cu verdeţurile (tarhon şi pătrunjel) o lingură de unt moale, adaugă sare după gust şi o linguriţă de apă, potrivit retetepractice.ro. Încinge o tigaie şi topeşte cealaltă lingură de unt în ea. Pune compoziţia de unt în tigaie şi roteşte-o deasupra focului pentru ~20 de secunde, până ce omleta începe să se închege.

Presară şunca tăiată cubuleţe şi caşcavalul ras. După 1-2 minute, ridică marginile omletei şi suprapune o jumătate peste cealaltă. Deasupra preparatului împăturit presară încă puţin caşcaval şi lasă omleta până când caşcavalul se topeşte. Serveşte omleta cu roşii cherry alături.

Opţional, poţi împacheta omleta în stilul celei franţuzeşti: ridică pe rând marginile omletei şi adu-le către centru. Serveşte omleta cu îmbinarea în jos, pentru o prezentare mai elegantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel