Yusaku Maezawa, primul turist spațial la bordul rachetei Falcon Heavy, în jurul Lunii
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
SpaceX
SpaceX
Compania SpaceX deținută de omul de afaceri Elon Musk, se pregătește să trimită în "excursie" în jurul Lunii primul turist.

Elon Musk a anunţat  în cadrul unei conferințe de presă că  miliardarul Yusaku Maezawa, un magnat japonez al modei online, în vârstă de 42 de ani, ar putea fi primul pasager care va zbura în jurul satelitului natural al Pământului. Yusaku Maezawa este unul dintre cei mai bogaţi oameni din Japonia, averea sa fiind estimată  la circa 2,9 miliarde de dolari.

Prețul excursiei spațiale, care a fost achitată deja, nu a fost însă dezvăluită, aceasta urmând a avea loc în 2023. Miliardarul  japonez  a achiziţionat toate locurile de la bordul navei BFR (Big Falcon Rocket), care  este în stadiu de dezvoltare. De asemenea, acesta a mai declarat că va invita opt artiști care să  i se alăture în zborul spre Lună, scopul fiind acela de  a-i  determina să creeze obiecte de artă inspirate din această excursie.

Până în prezent, 24 de oameni au vizitat Luna, toți americanii, dar nu toate aceste persoane au aterizat. Unii astronauți ai misiunilor Apollo au survolat satelitul natural.

Pasagerii zborului spațial nu vor  ateriza pe suprafața Lunii, potrivit BBC.

Vezi si: SpaceX, primul client pentru călătoria în jurul Lunii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel