Young Boys, Benfica şi Malmoe FF, calificate în grupele Ligii Campionilor
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
 Young Boys Berna, Benfica şi Malmoe FF s-au calificat, marţi, în grupele Ligii Campionilor la fotbal, după partidele din manşa a doua a play-off-ului.

Young Boys a învins-o pe Ferencvaros cu scorul de 3-2, la Budapesta, scor cu care câştigase şi la Berna.

Campioana Elveţiei a deschis rapid scorul, prin Cedric Zesiger (4), dar Fradi a izbutit să întoarcă rezultatul după golurile înscrise de Henry Wingo (18) şi Balint Vecsei (27). Oaspeţii au egalat după pauză, prin Christian Fassnacht (56), iar balanţa a înclinat în favoarea lor după ce francezul Aissa Laidouni, fost jucător la FC Voluntari, a primit al doilea cartonaş galben (64), lăsând echipa budapestană în inferioritate numerică. Oaspeţii au avut o bară şi au ratat şi un penalty (Theoson Jordan Siebatcheu, min. 71), dar în cele din urmă au obţinut victoria, prin golul lui Felix Mambimbi (90+3).

Benfica a reuşit să reziste la Eindhoven, 0-0 cu PSV, deşi a jucat din min. 32 în zece oameni, Lucas Verissimo fiind eliminat. Lusitanii s-au impus cu în tur cu 2-1 şi merg în grupe, transmite Agerpres.

Ludogoreţ Razgrad a obţinut o victorie de palmares cu Malmoe FF, 2-1, dar suedezii s-au calificat în grupe după 2-0 în tur.

Anton Nedialkov (10) a deschis scorul pentru campioana Bulgariei, scandinavii au egalat prin Veljko Birmancevic (42), cipriotul Pieros Sotiriou (60) marcând golul victoriei gazdelor, din penalty.

Internaţionalul român Dorin Rotariu a fost doar rezervă la Ludogoreţ, iar Claudiu Keşeru nu a făcut parte din lot.

Rezultate:

Marţi

Ferencvaros Budapesta - (+) Young Boys Berna 2-3 (în tur 2-3)
PSV Eindhoven - (+) Benfica Lisabona 0-0 (în tur 1-2)
Ludogoreţ Razgrad - (+) Malmoe FF 2-1 (în tur 0-2)

Miercuri se vor juca partidele:

Şahtior Doneţk - AS Monaco (1-0 în tur)
Dinamo Zagreb - Sheriff Tiraspol (0-3 în tur)
Broendby IF - RB Salzburg (1-2 în tur)

Echipele precedate de semnul (+) s-au calificat în grupele Ligii Campionilor. Formaţiile eliminate vor continua în grupele Europa League.

Din acest sezon nu mai este valabilă regula dublării golurilor marcate în deplasare, la scor general egal la finalul partidei retur urmând să se dispute prelungiri, iar dacă egalitatea persistă să se execute lovituri de departajare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel