Xi Jinping, plan de pace. Generalul Cristian Barbu: Vladimir Putin poate să-și piardă poziția de lider al Rusiei / video
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Generalul Cristian Barbu a vorbit despre cum ar putea Vladimir Putin să-și piardă poziția de lider al Rusiei.

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a părăsit miercuri Rusia după o vizită de stat în care a avut întâlniri care au durat ore bune cu omologul său rus Vladimir Putin, căruia i-a prezentat planul său de pace pentru a pune capăt războiului din Ucraina şi cu care a încheiat acorduri politice şi economice importante, transmite EFE.

În timpul vizitei sale de stat în Rusia, efectuată în perioada 20-22 martie, Xi s-a întâlnit cu Putin în două rânduri, prima dată pentru o întrevedere informală şi a doua oară pentru negocieri oficiale.

„Părerea mea este că Xi Jinping îl ajută pe Vladimir Putin, dar nu are niciun interes să o arate în mod fățiș. De ce? Cred că a greșit cumva cu planul de pace. Xi Jinping, prin planul de pace, nu a făcut altceva decât să testeze piața, dar cumva, a fost un dezavantaj pentru Vladimir Putin. A trebuit cumva, în mod public, să-l refuze. Ați văzut că Vladimir Putin a refuzat planul de pace. A spus că acum nu este momentul și că discutăm altă dată. De ce? Pentru că un plan de pace, acum, îl pune într-o dificultate extraordinară și poate să-și piardă poziția de lider al Rusiei”, a zis generalul Cristian Barbu la DC News și DC News TV, în cadrul emisiunii „Ce se întâmplă” cu jurnalistul Răzvan Dumitrescu.

VEZI ȘI: Generalul Cristian Barbu: Pentru a recuceri întreg teritoriul, Ucraina ar avea nevoie de 3.000 de garnituri de trenuri, pline cu muniție. Deja am depășit această socoteală - https://www.dcnews.ro/generalul-cristian-barbu-pentru-a-recuceri-intreg-teritoriul-ucraina-ar-avea-nevoie-de-3-000-de-garnituri-de-trenuri-pline-cu-munitie-deja-am-depasit-aceasta-socoteala_909982.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel