Xi Jinping a prezentat planul Chinei de control total al Internetului
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 03 mai, 15:31
WhatsApp
Xi Jinping a prezentat planul Chinei de control al Internetului  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Liderul chinez Xi Jinping a îndrumat personal regimul comunist să-și concentreze eforturile pentru a controla internetul global, deplasând rolul influent al Statelor Unite, conform documentelor guvernamentale interne recent obținute de The Epoch Times.

Într-un discurs din ianuarie 2017, Xi a spus că „puterea de a controla internetul” a devenit „noul punct focal al planului strategic național [din China]” și a ales Statele Unite ca „forță rivală” care stă în calea ambițiilor regimului de la Beijing. Scopul final a fost ca Partidul Comunist Chinez (PCC) să controleze tot conținutul de pe internetul global, astfel încât regimul să poată exercita ceea ce Xi a descris ca „putere de discurs” asupra comunicărilor și discuțiilor de pe scena mondială.

Xi a articulat o viziune despre „utilizarea tehnologiei pentru a conduce internetul” pentru a obține controlul total asupra fiecărei părți a ecosistemului online - asupra aplicațiilor, conținutului, calității, capitalului și forței de muncă. Remarcile sale au fost făcute la cea de-a patra ședință de conducere a celui mai înalt autor de reglementare a internetului al regimului, Comisia centrală pentru afaceri ciberspațiale, la Beijing, la 4 ianuarie 2017, și detaliate în documentele interne emise de guvernul provincial Liaoning din sud-estul Chinei. Declarațiile confirmă eforturile depuse de Beijing în ultimii ani pentru a-și promova propria versiune autoritară a internetului ca model pentru planetă.

Într-un alt discurs susținut în aprilie 2016, detaliat într-un document intern al guvernului orașului Anshan din provincia Liaoning, Xi a proclamat cu încredere că, în „lupta” pentru controlul internetului, PCC s-a transformat din a juca o „apărare pasivă” în a juca atât „ atac, cât și apărare” simultan.

După ce a construit cu succes cel mai extins și sofisticat aparat de cenzură și supraveghere online din lume, cunoscut sub numele de Great Firewall, PCC, aflat sub comanda lui Xi, se îndreaptă spre exterior, susținând un internet chinez, ale cărui valori sunt contrare modelului deschis susținut de Occident. În loc să acorde prioritate fluxului liber de informații, sistemul PCC se concentrează pe acordarea statului de a cenzura, spiona și controla datele de pe internet.

G Ad:

De asemenea, liderul chinez a recunoscut că regimul a rămas în urma Statelor Unite, jucătorul dominant în acest domeniu, în domenii cheie precum tehnologia, investițiile și talentul, precizează TheEpochTimes

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro