X Factor 2021. Surpriză uriașă pe scenă. Delia s-a ridicat și a FUGIT din platou: Probabil am impresionat-o
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Instagram X Factor
Foto: Instagram X Factor
A început o nouă ediție din sezonul 10 X FACTOR 2021.

UPDATE 9: Edson D'Alessandro a interpretat melodia Hallelujah, de Jeff Buckley, a impresionat cu vocea sa și a obținut patru de DA cu ușurință, mergând direct în echipa lui Ștefan Bănică Jr.

Edson D'Alessandro, din Italia, din Napoli, este italo-brazilian și a venit la X Factor pentru a-și arăta talentul: Edson D'Alessandro are 24 de ani și deși are muzica în sânge, în viața de zi cu zi muncește ca motostivuitorist. 

"În viața de zi cu zi lucrez. Unt motostivuitorist și conduc un stivuitor mare. Locuiesc cu mama și cu tata. Cu femeile stau bine. Eu iubesc o singură femeie și gata. Sunt logodit. Sper să ajung la inimile oamenilor cu muzica mea. M-am născut în Brazilia. Când aveam 4 ani mi-am pierdut mama și tatăl și am stat pe stradă înfometat și înconjurat de sărăcie. Așa că eram singur, fără nimeni și fără nimic. Am stat pe stradă aproximativ 4 ani, în Brazilia. A fost greu pentru că eram mic, așa că a trebuit să dorm în băile publice, pe stradă. Imaginați-vă un copil mic care stă pe stradă.

Dar acum am mamă și tată, sunt italieni, care mă iubesc foarte mult. Mi-au dat o viață nouă. Mulțumesc lui Dumnezeu. Dar acum sunt aici, sunt salvat. Eu mereu am spus: nu toți ne naștem norocoși", a spus el.

Vocea lui i-a impresionat pe jurați, care au privit neclintiți momentul muzical.

Loredana: Vocea ta este un liant, ne-a legat, ne-a unit. Ai cântat sublim. Ai trăit, am simțit prin privirea ta conexiunea cu Dumnezeu. Felicitări! Ești minunat, ești fantastic!

Delia: Ești un talent nativ, pur! Se vede că nu a venit în urma unui studiu pe la nu știu ce școală, prin nu știu ce profesori. Așa te-ai născut, talentat! Felicitări!

Florin Ristei: Uite că grupa lui Ștefan începe să fie din ce în ce mai tare și să ne facem griji din ce în ce mai mult.

Ștefan Bănică: Florin, m-ai surprins, chiar plăcut de tata asta! Edson, n-ai venit să demonstrezi ceea ce este mare lucru. În general concurenții vin să demonstreze ceva, pentru că așa e la concurs, e firesc. Tu ai venit să cânți, dar feeling-ul tău, ce ai pe dinăuntru ăsta nu ți-l poate lua nimeni indiferent de concurs, indiferent din ce țară ești, indiferent unde te-ai afla. Ăla rămâne acolo. Edson ai patru de DA

UPDATE 8: Larisa Olaru a interpretat piesa Call Out My Name, de The Weeknd.

Delia și Loredana au aplaudat-o la finalul momentului pe tânăra cântăreață.

Loredana: Draga mea, ai o voce bună! Ai început puțin nesigur, dar te-ai redresat și îmi dau seama că ai ceea ce trebuie ca să poți să rămâi în acest concurs, ești frumoasă"

Ștefan Bănică: Pe mine nu m-a lăsat indiferent interpretarea ta.

Florin Ristei: Ai cântat foarte în forță, ne-ai lovit, ai fost ușor agresivă. Ai potențial, ai voce, n-ai dozaj! Dar am văzut că știi și să nuanțezi când vrei, spre final.

Larisa a primit 3 de DA și un NU.

UPDATE 7: Cătălin Stângă a interpretat o piesă compusă de el. 

Cătălin Sângă este din Bacău, mai exact din Zemeș, acesta este pasionat de muzică și povestește cum s-a apucat de cântat și de scris.

“Fac rap, nume de scenă Broke. În muzica rap tebuie să fii sincer, pentru că dacă nu ești sincer, ești fals. Prima dată am ascultat o piesă de la Paraziții, aveam vreo 13 ani, cred, și am spus că probabil am și eu talent la asta și am zis de ce să nu încerc. A fost ceva spontan, pe care nici nu știam că îl am și s-a petrecut așa, fără să-mi dau seama”, spune Cătălin Stângă în preselecțiile sezonului X Factor 10.

El este de părere că muzica rap te învață ceva: “Din rap poți învăța ceva. Sunt niște chestii educative, transpuse în versuri, în rime”.

Iubește țara sa și mai ales locul de unde vine, iar despre consătenii săi are numai lucruri bune de zis: “Oamenii sunt gospodari, oamenii sunt buni, sunt prietenoși, sunt primitori și oricând te ajută dacă ai nevoie”.

Cătălin Sângă a venit pe scenă să ăți facă vocea auzită: “În seara asta am decis să vă cânt o piesă scrisă de mine despre ceea ce mă deranjează în societate, niște dume sub formă de versuri”, spune cocnurentul pe scena X Factor 10.

Auzind asta, Loredana i-a urat succes și a remarcat un aspect: “Nu este ușor să cânți o piesă proprie”.

Felul în care a cântat Cătălin, dar și versurile melodiei au reușit să îi capteze pe jurați, însă Ștefan Bănică a ținut să-i spună ce ar trebui să schimbe în timpul unui moment artistic. Loredana l-a aplaudat la final.

Ștefan Bănică: “În momentul în care mă uit la tine și văd gestul ăsta de o sută de ori, trebuie să mă doară (...) ca să fiu atent la tine. E mai important gestul decât textul? Nu cred că asta-i atitudinea, asta face parte dintr-un limbaj corporal. Nu trebuie să-mi bagi în ochi gestul, despre asta este”

Concurentul însă s-a apărat spunând că “asta stă în atiutdinea de rapper dacă vrei să-ți faci înțeles mesajul”.

Delia: Versurile nu sunt rele deloc și stai foarte bine pe flow, stai foarte bine pe dicție. Începem cu primul DA din partea mea

Florin Ristei: Frate, fă ce-ți place, cântă ce vrei, cum vrei, dar nu cred că scena X Factor este potrivită. Ai un NU pentru astă-seară.

Ștefan Bănică: Fii atent ce fac eu! Dacă Delia își dorește să aibă această posibilitate să te ia într-un grup, pentru faptul că apreciez fluența textului, eu pot să-ți dau un DA. Ai un DA de la mine.

Concurentul a primit 3 de DA și un NU și este pe lista de așteptare a Deliei.

UPDATE 6: După o absență de aproape trei ani de pe scenă, Florin Iordache, fostul membru al trupei Krypron, și-a făcut curaj să cânte din nou în fața unei audiențe mari. În calitate de concurent, acesta e nerăbdător să afle ce spun jurații despre prestația sa.

”Sunt emoționat, se spune că e ca mersul pe bicicletă și pentru mine nu ar fi bine, ultima dată când m-am urcat pe una am reușit se merg doar 200 de metri înainte să cad. Am avut experiențe foarte frumoase cu Krypton, mai ales că am cântat prin toată țara. Am trecut prin multe împreună și nu e tocmai ușor cu două personalități puternice într-o trupă”, glumește Florin, căruia i-a lipsit energia din concerte.

Ștefan Bănică: Ești o surpriză foarte plăcută pentru mine. Ai venit cu o simplitate în exprimare, în sensul bun al cuvântului. Fără brizbrizuri, fără…. A fost pentru mine ca o gură de oxigen față de tot ce am auzit până acum. Pentru asta chiar mă bucur. Mie mi-ai plăcut foarte tare. 

Delia: Mă bucur că ai venit la X Factor. În general, oamenii care cântă sau au mai cântat sau au legătură cu scena se tem de treaba asta. Ești profesionist, ești sigur pe tine. Ceva, când mă uit la tine, mă face să mă gândesc la Ristei, dar nu știu să-ți zic ce.

Florin Ristei: Florine, cred că știu cel mai bine prin ce treci tu, pentru că o dată am stat în locul ăla. Și eu când am venit acum 8 ani la X Factor am trecut prin aceeași treabă. Am fost într-o trupă, am intrat într-un con de umbră, am vrut să vin la X Factor ca să reiau ce n-am părăsit niciodată atunci. Cred că ai avut o șansă de care nu ai profitat la maxim astă-seară. Însă, cred că Loredan poate să te ghideze pe drumul bun.

Loredana: Florin vreau să fiu foarte onestă, sunt din ONești și, na, știi cum e. Îmi păstrez renumele. Nu m-ai convins în totalitate în seara asta! Îmi place de tone, îmi place timbrul tău, ai charismă, ești mișto, dar te păstrez ca rezervă.

Concurentul a primit trei de DA și un NU din partea Loredanei, și rămâne pe lista ei de așteptare.

UPDATE 5: Delia Andreea Racu a interpretat piesa I Never Loved A Man, de Aretha Franklin, dar interpretarea ei a fost criticată de jurații X Factor.

Delia Andreea Racu este din Onești și are 16 ani, iar muzica este cea mai mare pasiune a ei.

Chiar înainte de a începe momentul, Loredana a aflat că adolescenta învață la fostul liceu la care a studiat și ea și i-a dat un sfat: "Eu zic să nu faci de râs orașul nostru. Concentrează-te".

Chiar dacă Delia Andreea Racu a început momentul în forță, în timpul piesei Loredana i-a spus Delie că: "melodia e alambicată pentru ea".

Loredana: Grea piesa asta! Foarte grea! Delia, dragă, ești surprinzătoare. Tu ești doar o fată mare, cu o voce mare. Ții ștacheta foarte sus pentru Onești și mă bucur foarte mult, sunt mândră de tine, dar să ai curajul să cânți Aretha Franklin la 15 ani este cu adevărat o mare provocare. Ai o voce foarte clară, foarte puternică așa că din partea mea ai un DA

Delia: Mi se pare că a fost așa și nu se va termina niciodată trendul ăsta de oameni care vin la concursuri și cântă piese demonstrative. Felicitări pentru ambitus

Ștefan Bănică: Delia, ești o fată extrem de drăguță. În același timp, eu cred că este o alegere extrem de dificilă piesa Arethei Franklin, într-un ritm ternar, o măsură de trei, pentru că el mai tare m-a deranjat că nu puteai să vii în această măsură de trei. E ca și când vrei să pictezi ceva într-un chenar și întotdeauna acuarela iese peste chenar. Este extrem de greu. Ai calități vocale indiscutabile, te duci sus, acolo, mi-au plăcut și unele floricele. Una peste alta, ești un material de lucrat înc azul în care Florin vrea să te ia în echipa lui. Delia, răspunsul meu este NU

Florin Ristei: Ai material bun de lucrat și pare că ai și dorință, nu? Dacă îți dau un DA, să știi că trebuie să muncești mult și să știi că trebuie să schimbă niște treburi.

Delia Andreea Racu a primit trei de DA și un NU și este pe lista de așteptare a Deliei sau a lui Florin Ristei.

UPDATE 4: Florentina Țuchel Matei a interpretat piesa Mad About the Boy, de Dinah Washington și Walter Rodell și i-a lăsat pe jurați cu gura căscată.

Florentina Țuchel Matei este din Galați, însă lucrează în Dubai, acolo unde s-a mutat încă din ‘99. Esta pasionată de muzică și spune că toată energia ei vine din acordurile muzicale. Ea este brand manager pe regiunea Orientului Mijlociu și Africa pentru o companie din Dubai cu distribuție pe domeniul medico-estetic.

"M-am dus pe un contract, pe termen scurt, pe termen de vară. Pe vremea aceea predam ca învățătoare în Galați. (...) Numele meu de domnișoară era Florentina Țuchel,a cum sunt Matei. Deci eram învățătoare, predam și am primit contract pe termen de vară în Dubai. Ce fac eu, da fapt, lucrez într-o companie de distribuție pe domeniul medico-estetice - deci e foarte cool, mie îmi place foarte mult ceea ce fac. Am rolul de brand manager pe regiunea Orientul Mijlociu și Africa. Faptul că eu cânt mă ajută foarte mult când fac traininguri pentru că li se pare că sunt distractivă", a spus ea.

De când a intrat pe scenă, a lăsat cu gura căscată pe toată lumea, mulți începând să spună că seamănă cu Monica Anghel.

Florin Ristei: Ăsta este un moment care nu prea trebuie să se jurizeze. Ce să mai vorbesc aiurea…

Ștefan Bănică: Mi se pare cel mai bun moment muzical pentru categoria ta.

Loredana: Îmi place că știi să-ți vinzi marfa. Ai experiență de viață și siguranța asta de sine pe care o femeie o capătă de la o anumită vârstă. Trebuie să recunoaștem că este greu să fii femeie și e greu să fii femeie într-o lume a bărbaților, mai ales acolo în Dubai.

Florentina Tuchel Matei a primit 4 DA și a intrat direct în echipa Loredanei.

UDPATE 3: Ștefan Dincă a cântat Writing's On The Wall și a provocat o discuție amuzantă despre meseria sa

Vezi aici mai multe: Delia și Loredana, dialog halucinant cu un CRUCER, la X Factor: Cât e o CRUCE, vreau să fac niște cadouri?!

UPDATE 2: Oma Jali a interpretat piesa Shy Guy, de Diana King și a oferit un show total la masa juriului. 

Oma Jali are 34 de ani, s-a născut în Franța, dar familia ei este din Camerun. Tânăra este plină de viață, e pasionată de muzică și este mamă a doi copii minunați.

"Am două zile fericite în viața mea. Prima e cea în care s-au născut copii mei, am unul de 9 a și unul de 7 ani. Cea de-a doua este ziua în care am decis să devin cântăreață, cântăreață profesionistă. Cânt la evenimente private și în locuri de genul ăsta. Pot cânta rock, reggae, soul, funk, orice", a povestit ea înainte de a urca pe scenă.

Ștefan Bănică: Ai venit așa ca o locomotivă. Ai luat toată scena, nu ți-a ajuns, ai venit și aici. Muștumesc, Doamne cine l-a fabricat, că e bun și ține (n.r pupitrul juriului). Ai luat publicul, ai luat tot. Oma… Oh my God! 

Florin Ristei: Ce am văzut în seara asta este un exemplu de bucurie de a trai. Oamenii de culoare au ceva ce noi nu deținem, această trăire când cântați pe care o transmiteți și nu vă puneți frână. 

Delia: Atât de rău îmi pare că nu cred că se va nimeri să ajungi la mine, cumva, în viața asta.

Loredana: Ești fantastică! Ai viață, ai voce, ai sclipire în ochi, ai un zâmbet extraordinar. Ești incredibilă, avem nevoie de așa ceva aici la X Factor România și își mulțumesc tare mult că ai venit de la Paris să ne împărtășești talentul tău și vocea ta și look-ul tău și toată această putere. Ești o femeie extraordinar de puternică

Cuvintele juraților au făcut-o pe Oma Jali să plângă, iar concurenta a primit patru de DA și merge direct în echipa Loredanei. 

UPDATE 1: For Rings au fost primele care au urcat pe scena X Factor, vineri seara. Cele patru fete formează un grup mult așteptat pentru echipa Deliei.

"Profesoara noastră de canto a decis să ne unească", au spus fetele.

"La Ștefan Bănică cel mai mult îmi place de băiatul lui. E drăguț", a spus una dintre ele.

Venite din Republica Moldova, cele patru fete i-au speriat pe jurați, iar Delia s-a ridicat de la masa juriului și a ieșit din platou.

Ștefan Bănică: De ce credeți că a fugit Delia?

For Rings: Probabil că am impresionat-o!

Ștefan Bănică: Problema voastră e vocea... răspunsul meu e NU.

Fetele au primit 3 de NU și un DA din partea Loredanei, care a vrut să le încurajeze. 

Ce grupe conduc Delia, Florin Ristei, Loredana și Ștefan Bănică Jr. anul acesta

Cei patru jurați au aflat încă de la începutul sezonului grupurile ale căror mentori vor fi. Astfel, Florin Ristei va fi mentorul grupei de Fete în timp ce Delia va lucra anul acesta cu Grupurile. Loredana va fi mentor al grupei de Mixt, iar Ștefan Bănică va avea sarcina să formeze o grupă de Băieți.

X Factor 10 continuă diseară, de la ora 20.30, la Antena 1, când concurenții continuă să se dezvăluie în fața celor patru jurați. Mai mult, în cel de-al zecelea sezon X Factor, Delia, Loredana, Ștefan Bănică și Florin Ristei vor fi mai aproape de fani cu o colecție dedicată celor mai înflăcărați telespectatori!

Așadar, cei de acasă pot găsi o serie limitată de tricouri cu designuri inspirate din universul XFactor, în exclusivitate pe a1shop.ro, platforma de pe care pot achiziţiona produse utile create pentru fanii celor mai urmărite emisiuni ale staţiei!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel