WRC: Raliul Australiei, anulat din cauza incendiilor
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Organizatorii Raliului Australiei au anunţat marţi anularea acestei probe, ultima din actuala ediţie a Campionatului Mondial de raliuri (WRC), din cauza incendiilor de vegetaţie care au făcut ravagii în apropierea sitului Coffs Harbour, în statul New South Walles (sud-estul ţării), informează AFP.

Raliul de la antipozi urma să se desfăşoare începând de joi şi până duminică, iar traseul său fusese deja scurtat preventiv, în timp ce autorităţile australiene luptă pentru a controla incendiile foarte mari, care au provocat până acum moartea a trei persoane.

"Nu este înţelept să organizăm raliul, din cauza interesului sportiv reprezentat de siguranţa tuturor celor implicaţi în eveniment şi, desigur, a comunităţii mai largi", se precizează într-un comunicat dat publicităţii de Andrew Papadopoulos, preşedintele Raliului Australiei.

"Gândurile noastre se îndreaptă către oamenii din New South Wales şi în special către cei care şi-au pierdut persoane dragi, locurile de muncă şi casele ca urmare a incendiilor din nordul statului", a adăugat oficialul.
                
În urma acestei anulări, echipa Hyundai a câştigat primul titlu de campioană mondială la constructori din istoria sa, cu un avans de 18 puncte faţă de Toyota.

"Acesta este rezultatul multor ani de muncă asiduă a tuturor celor de la Hyundai Motorsport", a declarat conducătorul echipei sud-coreene, Andrea Adamo.

La piloţi, estonianul Ott Tanak (Toyota) avea asigurat titlul mondial, primul din cariera sa, încă de acum trei săptămâni, după Raliul Cataloniei.

Tanak, care se va alătura echipei Hyundai începând din sezonul viitor, l-a devansat în clasamentul final pe belgianul Thierry Neuville (Hyundai), clasat pe locul secund pentru a cincea oară în cariera sa din WRC, fără să obţină încă un titlu. Poziţia a treia a fost ocupată de francezul Sebastien Ogier (Citroen), campionul mondial din ultimele şase sezoane.

Clasamentul final al piloţilor:
1. Ott Tanak (Estonia/Toyota) 263 puncte
2. Thierry Neuville (Belgia/Hyundai) 227
3. Sebastien Ogier (Franţa/Citroen) 271
4. Andreas Mikkelsen (Norvegia/Hyundai) 102
5. Elfyn Evans (Marea Britanie/M-Sport Ford) 102
....

Clasamentul final al constructorilor:
1. Hyundai 380 puncte
2. Toyota 362
3. Citroen 284
4. M-Sport Ford 218
AGERPERS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel