Windows 12 va fi un serviciu cu abonament?
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Vom plăti pentru Windows 12?

Deși nu a fost încă oficial anunțat, pe internet continuă să circule discuții cu privire la potențialul lansării unui Windows 12 sub forma unui serviciu bazat pe abonament. Această speculație se bazează pe fragmente de cod descoperite în versiunile de previzualizare ale Windows 11.

În prezent, există două versiuni principale ale sistemului de operare Windows 11, și anume Home și Professional. Aceste versiuni au un preț fix și includ actualizări gratuite pe întreaga durată de viață a sistemului de operare. Cu toate acestea, se pare că Microsoft ia în considerare o posibilă schimbare a acestui model în cazul Windows 12. Astfel, s-ar putea să renunțe la costul unic în favoarea unei taxe de abonament lunară, care ar putea limita accesul la funcționalități în funcție de nivelul de abonament ales, scrie pcmag.com.

Calculatoarele cu Windows 12 preinstalat, mai ieftine

În ceea ce privește computerele desktop și laptop-urile echipate cu Windows 12 preinstalat, această schimbare ar putea permite producătorilor să scadă prețurile inițiale. Acest lucru se datorează faptului că Microsoft le-ar putea oferi producătorilor opțiunea de a instala Windows 12 fără costuri suplimentare, cu înțelegerea că utilizatorul final va trebui să plătească un abonament pentru a beneficia de serviciile oferite.

În situația în care această informație se confirmă, trebuie să luăm în considerare și varianta ca Microsoft să introducă un nivel gratuit al Windows 12, care ar putea implica afișarea de reclame pe parcursul experienței de utilizare a sistemului de operare.

Anul trecut, au apărut informații care sugerau că lansarea Windows 12 ar putea avea loc în 2024. Deși perspectivele privind un viitor abonament Windows 12 care oferă acces la serviciile premium ale Microsoft nu par surprinzătoare, există și voci care susțin că aceste zvonuri pot fi lipsite de temei și că informațiile găsite sunt, cu mare probabilitate, asociate cu noua versiune "IoT Enterprise Subscription" a Windows 11, în loc de viitoarea versiune client a sistemului de operare.

Este demn de menționat că atât Apple pentru macOS și iPadOS, cât și Google pentru Chrome OS și Android, nu percep taxe de abonament pentru utilizarea acestor sisteme de operare. Dacă Microsoft ar încerca să implementeze o taxă lunară pentru Windows, acest lucru ar putea să reprezinte o excepție în industrie și ar putea determina utilizatorii să exploreze alternative mai rentabile din punct de vedere financiar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel