WhatsApp nu va mai fi disponibil pe unele telefoane începând cu 24 octombrie 2022
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Unsplash
Sursă foto: Unsplash
Platforma de mesagerie instantanee WhatsApp nu va mai fi disponibilă pe unele dispozitive IPhone.

Înainte de viitorul eveniment de lansare al Apple, în care va fi dezvăluită noua linie iPhone 14, o actualizare recentă a companiei sugerează că platforma de mesagerie instantanee, WhatsApp, nu va mai funcţiona pe unele dispozitive iPhone mai vechi, scrie Gulf News, citat de BizBrașov.

Mashable India a raportat că, începând cu 24 octombrie, aplicaţia de mesagerie va întrerupe suportul pentru dispozitivele iOS 10 şi iOS 11, potrivit uneia dintre sursele anterioare ale WABetaInfo.

De fapt, unele rapoarte sugerează că WhatsApp a început deja să alerteze utilizatorii de iPhone care folosesc versiunile iOS 10 sau iOS 11 ale programului cu privire la sfârşitul asistenţei. Prin urmare, cei care doresc să continue să folosească aplicaţia de mesagerie în această situaţie vor trebui să îşi actualizeze iPhone-urile.

Anterior, WhatsApp a anunţat pe site-ul Centrului de ajutor că iOS 12 ar fi necesar pentru ca utilizatorii de iPhone să continue să folosească serviciul.

În mod similar, versiunea Android 4.1 – sau o versiune ulterioară – este necesară pentru ca utilizatorii de dispozitive Android să continue să utilizeze software-ul de mesagerie instantanee, a raportat Mashable India.

Între timp, Apple este pregătit pentru viitorul său eveniment de lansare, care va avea loc la Cupertino pe 7 septembrie, patru telefoane – iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro şi iPhone 14 Pro Max – urmând a fi prezentate.

Avertisment pentru toți utilizatorii WhatsApp. Fiți atenți la această schimbare. Este pentru totdeauna

WhatsApp testează câteva modificări majore ale aplicației, inclusiv modificarea modului în care funcționează chat-urile de grup, scrie The Sun. Aplicația de chat, extrem de populară, adaugă în mod constant noi funcții, iar una dintre ele se numește "Comunități".

Comunitățile sunt practic grupuri mari care conțin chat-uri de grup WhatsApp în interiorul lor. Funcția nou-nouță, numită "Comunități", este în dezvoltare de luni de zile. Dar noua schimbare a fost descoperită recent în timpul testării pe iPhone de către cercetătorii de la WABetaInfo care analizează versiunea beta a WhatsApp.

Fiecare comunitate este ca un "grup" gigant pentru grupurile tale WhatsApp existente. Grupurile sunt una dintre cele mai populare moduri de a conversa prin chat în cadrul aplicației deținute de Facebook. Dar să ai mai multe grupuri poate fi uneori haotic și greu de urmărit. Când va fi lansată noua funcție, vă va permite să trimiteți mesaje mai multor grupuri simultan. De exemplu, ați putea avea o comunitate de lucru care ar avea o mulțime de grupuri mai mici înăuntru. Sau poate veți avea doar o comunitate, care se împarte în grupuri separate pentru școlarizare și plângeri legate de problemele din cartier (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel