Renate Weber, atac la Timmermans. "Ne ameninţă cu... nimic"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Timmermans
Timmermans
Eurodeputatul Renate Weber, candidat ALDE pentru încă un mandat la Bruxelles, a scris, pe pagina sa de Facebook, că scrisoarea trimisă de Frans Timmermans preşedintelui şi premierului este doar un act electoral. Aceasta l-a acuzat pe prim-vicepreşedintele Comisiei Europene de manipulare. 

"Frans Timmermans a trimis încă o scrisoare privind statul de drept în România. În campanie electorală fiind şi disperat că nu are susţinere pentru a fi Preşedintele Comisiei Europene, Timmermans foloseşte din când în când pălăria de prim-vicepreşedinte al CE în scopuri pur personale. Ne ameninţă cu aplicarea unui nou mecanism... Parlamentul European a cerut, la iniţiativa grupului ALDE, încă din 2009 crearea unui mecanism obiectiv privind evaluarea statului de drept şi a drepturilor omului care să se aplice fiecărui stat membru, după caz. A venit Comisia Junker, cu Timmermans prim-vice, care nu a făcut NIMIC patru ani de mandat. A propus abia în mai 2018 o nouă legislaţie privind “Protejarea Bugetului Uniunii în cazul unor deficienţe generalizate privind statul de drept în statele membre”, cuprinzând inclusiv situaţii privind accesul la fondurile europene. O propunere heirupistă, criticată foarte serios de Curtea Europeană de Audit, pe care Parlamentul European a amendat-o mult, considerând inadmisibilă posibilitatea abuzului în evaluările şi deciziile Comisiei Europene aşa cum era în propunerea lui Timmermans. Dar procesul legislativ nu e terminat. PE abia a votat, dar negocierile cu Consiliul sunt în curs şi vor fi anevoioase pentru că ideea creării unui grup independent de experţi care să facă astfel de evaluări este simplistă şi nu va fi acceptată de Consiliu. Aşadar, dl Timmermans ameninţă cu... nimic", a scris Renate Weber. 

În plus, candidatul ALDE la europarlamentare i-a transmis lui Frans Timmermans şi că ar fi mai bine să demisioneze. 

"Poate ne explică dl Timmermans de ce nu a avut decenţa ca măcar pe perioada campaniei să se suspende din funcţia de comisar şi prim-vice al CE? Dacă tot vrea să dea lecţii de etică, un astfel de exmplu ar fi fost apreciat", a conchis aceasta.

Amintim că Frans Timmermans a trimis o scrisoare către preşedintele României, Klaus Iohannis, dar şi către primul ministru şi preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului în care ameninţa România cu activarea articolului 7 în cazul adoptării Codurilor Penale de către guvern, fără a ţine cont de recomandările Comisiei de la Veneţia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel