Data publicării:

Waze, funcție nouă: Aplicația a început să avertizeze cu privire la limitatoarele de viteză

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Deși funcția a fost anunțată încă din luna aprilie, abia acum șoferii au început să primească notificările.

Waze, populara aplicație de navigație bazată pe raportări în timp real de la utilizatori, a adăugat recent o nouă funcționalitate pentru a îmbunătăți siguranța rutieră. Începând de acum, utilizatorii Waze vor primi alerte cu privire la limitatoarele de viteză, indiferent dacă folosesc Android, iPhone, Android Auto sau CarPlay.

Waze permite utilizatorilor să raporteze în timp real diverse pericole de pe drum. Astfel, șoferii pot marca locația gropilor, semafoarelor defecte, accidentelor, benzilor blocate și a vehiculelor oprite pe marginea drumului. Aceste raportări sunt apoi utilizate pentru a genera alerte pentru alți șoferi care se apropie de zonele problematice. Pe lângă raportările utilizatorilor, editorii de hărți ai Waze adaugă avertizări pentru anumite pericole fixe, cum ar fi trecerile la nivel cu calea ferată. Aceeași procedură se aplică acum și pentru limitatoarele de viteză, contribuind astfel la informarea în timp util a șoferilor și la sporirea siguranței pe drumuri.

Limitatoarele de viteză, printre noile avertismente

Noile notificări au fost implementate recent și nu acoperă încă toate limitatoarele de viteză de pe anumite drumuri, conform Auto Evolution. Totuși, acest aspect este așteptat să se îmbunătățească pe măsură ce utilizatorii vor începe să marcheze aceste limitatoare în aplicație.

Importanța limitatoarelor de viteză în Waze constă în sporirea predictibilității drumurilor, un aspect esențial pentru orice aplicație de navigație. Alerta oferă șoferilor timp suplimentar pentru a încetini, reducând astfel riscul de frânare bruscă și prevenind deteriorarea vehiculului. Noile alerte pentru limitatoarele de viteză se alătură notificărilor pentru curbe periculoase și informațiilor despre punctele de taxare, contribuind la o experiență de conducere mai sigură și mai informată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel