Waze, actualizare de mare ajutor pentru şoferi. Ce aduce nou aplicaţia
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Șoferii vor putea să raporteze radarele și filtrele poliției fără să-și ia ochii de la drum.

Sistemul de raportare se numără printre multele funcții care fac din Waze o aplicație folositoare pentru șoferi. Această funcție este destul de precisă atunci când vine vorba de a permite șoferilor să fie la curent cu ceea ce se întâmplă pe traseul pe care se află. Recent, aplicația a anunțat că această funcție va fi îmbunătățită.

Utilizatorii care se află deja în mașinile lor pot raporta incidente din trafic, inclusiv radare, accidente, filtre de poliție, ambuteiaje și așa mai departe. Ceilalți utilizatori care rulează aplicația și ale căror rute trec prin aceleași locuri sunt alertați cu privire la incidentele pe care alții le-au semnalat anterior pe hartă. Prin urmare, sistemul de raportare joacă un rol major în experiența generală din aplicația Waze, motiv pentru care compania se străduiește să facă totul cât mai simplu, scrie scrie Autoevolution, citat de promotor.ro.

Se îmbunătăţeşte funcția de raportare

Compania deținută de Google a confirmat recent că vrea să îmbunătățească Waze astfel încât șoferul să trimită mult mai ușor o raportare fără a-și lua ochii de la drum. În acest moment, semnalarea unui eveniment pe Waze nu este tocmai simplă, mai ales că aplicația oferă mai multe categorii, toate grupate pe același ecran. Prin urmare, interfața de utilizare este puțin dezordonată, iar cineva care nu este familiarizat cu aplicația ar putea avea nevoie de cel puțin câteva secunde pentru a-și da seama ce buton trebuie să apese pentru a raporta un pericol de pe șosea,mai scrie sursa citată.

Rapoartele rapide sunt deja disponibile în Waze cu o apăsare lungă pe butonul de raportare, dar se pare că Waze regândește această metodă pentru a face și mai convenabilă semnalizarea locației celor mai comune elemente de pe hartă. Cel mai probabil, Waze va accepta blocajele de trafic,radarelor și accidentelor pentru rapoarte rapide, la fel cum o face acum cu apăsarea lungă a butonului de raportare. Funcția este în prezent pe foaia de parcurs, dar nu există detalii cu privire la momentul în care ar putea fi livrată utilizatorilor ca parte a unei actualizări Waze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel