Washingtonul va utiliza 'toate instrumentele adecvate' pentru a stopa 'dictatura' lui Maduro în Venezuela
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
SUA vor utiliza 'toate instrumentele adecvate' pentru a pune capăt 'dictaturii' lui Nicolas Maduro în Venezuela, a declarat marţi Casa Albă, la o zi după ce Washingtonul a îngheţat toate bunurile guvernului venezuelean pe teritoriul Statelor Unite, potrivit AFP.

'Dictatura lui Nicolas Maduro trebuie să înceteze pentru ca Venezuela să aibă un viitor stabil, democratic şi prosper', se menţionează într-un comunicat al Casei Albe. 'Aşa cum administraţia Trump a explicat clar: toate opţiunile sunt pe masă. SUA vor utiliza toate instrumentele adecvate pentru a pune capăt dominaţiei lui Maduro în Venezuela, pentru a susţine accesul poporului venezuelean la ajutorul umanitar şi pentru a asigura o tranziţie democratică în Venezuela', continuă comunicatul american. Donald Trump declarase într-o scrisoare dezvăluită luni seara şi trimisă preşedintei democrate a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, că ar fi 'hotărât că este necesar să se blocheze proprietăţile guvernului Venezuelei din cauza continuării uzurpării puterii de către regimul nelegitim al lui Nicolas Maduro'.

După acest anunţ, Caracasul a acuzat Washingtonul de 'terorism economic' şi că încearcă să provoace o rupere a dialogului între reprezentanţii guvernului şi cei ai opoziţiei, care se desfăşoară în Barbados, cu medierea Norvegiei. Potrivit Wall Street Journal, acestea sunt primele măsuri ale unui embargou economic total decretat de Washington împotriva Venezuelei. Acesta ar pune Venezuela la acelaşi nivel cu ţări precum Coreea de Nord, Iran, Siria şi Cuba. SUA, urmate de vreo 50 de ţări, au fost primele la începutul anului care l-au recunoscut ca preşedinte interimar pe şeful opoziţiei venezuelene Juan Guaido.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel