VUCA la pătrat, metodă unică: Te va ajuta să devii lider autentic. De asemenea, îți va face ordine în gânduri și în viață
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
coach
coach
Vrei să devii un lider autentic? Vrei să-ți faci ordine în gânduri și în viață? Vrei să lupți pentru lucruri la care poate nici nu aveai curaj să te gândești până acum?

Ce înseamnă VUCA la pătrat și cum ne ajută această metodă unică de coaching? Am aflat răspunsul de la Gabriela Elena Blaga, coach, strateg în management de proiect, mentor, autor și comunicator.

„Conceptul ‘VUCA la pătrat’ mi-a apărut clar în iulie 2020, când pregăteam un webinar pentru comunitatea Professional Women’s Network România în cadrul căreia sunt și mentor. Îmi amintesc cum căutam un titlu prin care să conectez puterea noastră interioară cu mediul VUCA (volatil, incert, complex, ambiguu) în care trăim. Așa am ajuns la ecuația VUCA²: Vulnerabilitate + Unicitate + Curaj + Autenticitate.

Perturbarea, haosul ne activează și mai mult acest resort interior. În fața transformărilor simțim și teamă, dar devenim mai curajoși. Sun Tzu spunea tare bine că în miezul haosului există și oportunități. Iar, aceste patru puteri ale noastre (Vulnerabilitate + Unicitate + Curaj + Autenticitate) care, de fapt, se întrepătrund până la suprapunere întrucât nu poate exista una fără cealaltă, ne ajută să răspundem perturbărilor din jurul nostru, asigurându-ne flexibilitatea, adaptabilitatea la ceea ce vin din noi și din exteriorul nostru.

Cum ne ajută această metodă unică? Cel mai bine, îți răspund cu ceea ce au zis o parte dintre oamenii care ai interacționat cu ea:



un adevărat un ghid practic ce contribuie la o stare de bine, stimulează inspirația, încurajează perspectiva de a manifesta vulnerabilitatea.


un instrument care m-a convins că merită să lupt pentru lucruri la care poate nici nu aveam curaj să mă gândesc până acum.


un instrument necesar atunci când vrem să ne facem ordine în gânduri și în viață, atunci când vrem răspunsuri, dar nu știm cum să formulăm întrebarea. 


un excelent exercițiu de introspecție. Mai ales când te afli într-o situație de criză, de blocaj – profesional și/sau personal - e bine să consulți această oglindă și să îți identifici singur acele „puncte slabe” pe care le poți transforma în veritabile aptitudini. 


un ghid minunat pentru auto-examinare în procesul de a deveni un lider autentic”, ne-a spus Gabriela Elena Blaga, coach, strateg în management de proiect, mentor, autor și comunicator.

În martie 2021,  Gabriela Elena Blaga și-a publicat prima carte prin care și-a făcut cunoscută metodă unică de coaching, VUCA²: Vulnerabilitate + Unicitate + Curaj + Autenticitate.

Această carte este un cadou pentru voi toți cei care aveți curajul să trăiți autentic, să fiți atenți la amprenta pe care o lăsați în lumea asta Volatilă, Incertă, Complexă, Ambiguă (VUCA). Totodată, am scris această carte și ca o celebrare a kilometrilor străbătuți până acum prin Viață. Este o carte care împletește istorisiri personale cu elemente de coaching, adaptată lumii în care trăim, dar și instrumentul prin care lansez un nou concept de coaching VUCA2: Vulnerabilitate, Unicitate, Curaj, Autenticitate.

Matthew K. Cross (Leadership Alliance) vorbind despre carte: “VUCA2 este o metodă bazată pe inimă pentru implicarea oamenilor, abordarea oportunităților sau provocărilor. Este util să evaluezi amenințările și să planifici pentru scenariile cele mai nefavorabile în contextul propus de modelul VUCA. Totuși, astfel de eforturi sunt mult nuanțate și susținute folosind VUCA2. Clarificarea și consolidarea busolei interioare și a punctelor forte îți va oferi o “armă” secretă.“ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel